Egzilyje gyvenanti opozicijos veikėja kaltinama dalyvavimu „ekstremistinės organizacijos“ veikloje.

Teismas nurodė „patvirtinęs tyrėjų prašymą ir nusprendęs taikyti prevencinę priemonę – suėmimą dviem mėnesiams“.

J. Navalnaja yra pažadėjusi tęsti savo vyro Aleksejaus Navalno – pagrindinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešininko, vasarį mirusio Arkties kalėjime, darbą.

J. Navalnaja pranešime sukritikavo sprendimą išduoti jos arešto orderį ir pareiškė: „Vladimiras Putinas yra žudikas ir karo nusikaltėlis. Jo vieta yra kalėjime.“

Aktyvistės komanda taip pat atmetė jai mestus kaltinimus.

Buvęs A. Navalno personalo vadovas Leonidas Volkovas tinkle „X“ parašė, kad J. Navalnaja „liūdnai pagarsėjusio Maskvos Basmano teismo sprendimu buvo suimta (už akių!) už tai, kad yra „ekstremistinės bendruomenės narė“. Pasak L. Volkovo, tai yra „Julijos ryžto tęsti Aleksejaus kovą pripažinimas“.

A. Navalno organizacijos buvo uždraustos Rusijoje, pripažintos „ekstremistinėmis“ ir įtrauktos į oficialų „teroristų“ sąrašą.

Ekonomistė J. Navalnaja palaikė savo vyrą, kai jis Rusijoje telkė masinius protestus. Ji išskrido su juo iš šalies, kai jis buvo apnuodytas, o vėliau kartu su juo 2021 m. grįžo į Maskvą, žinodama, kad jis bus įkalintas.

Po jo mirties J. Navalnaja pažadėjo imtis savo velionio vyro darbų ir iš užsienio agituoja prieš V. Putino vyriausybę.

Kai Rusijoje kovą vyko rinkimai, J. Navalnaja ragino organizuoti masinius protestus prieš V. Putiną sudarant ilgas eiles prie balsavimo punktų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)