63 puslapių dokumente didžiausia problema vadinamas Gvantanamo kalėjimas Kuboje, kuriame laikomi terorizmu įtariami asmenys. JAV prezidento kanceliarija ir Teisingumo departamentas saugo nuo persekiojimo Centrinės žvalgybos valdybos darbuotojus bei kitus vyriausybės atstovus, "kuriems tenka atsakomybė už masinius ir akivaizdžius nusižengimus žmogaus teisėms", teigiama pranešime.

Ataskaitoje dėmesys pirmiausiai kreipiamas į JAV ir Europos šalis, kurias Rusija kritikuoja dėl religinių mažumų.

Kinijos vyriausybė, reaguodama į JAV kritiką dėl žmogaus teisių padėties Kinijoje, taip pat ne kartą dėl to paties kritikavo vyriausybę Vašingtone.

Vašingtonas neprieštarauja Rusijos ataskaitai apie žmogaus teises JAV

Vašingtonas mano, kad kitų šalių ataskaitos apie žmogaus teisių padėtį JAV yra naudingos, apie Rusijos ataskaitą sakė JAV valstybės departamento atstovas, praneša "RIA Novosti".

"Tokios ataskaitos apie žmogaus teises gali būti naudingas mechanizmas. Kai užsienio vyriausybės, asmenys ar organizacijos komentuoja arba kritikuoja žmogaus teises JAV, mes to tikrai nelaikome įsikišimu į mūsų vidaus reikalus", - sakė JAV valstybės departamento atstovas Markas Toneris.

Diplomatas nekomentavo konkrečių Rusijos ataskaitoje paminėtų dalykų, bet paklaustas apie Gvantanamo kalėjimą sakė, kad dokumentas yra vertinamas ir tai šiek tiek užtruks.

"Manau, galime sakyti, kad mes patikrinsime arba galbūt patikrinsime ataskaitą, kad pamatytume, ar ji svarbi (...) Mes neribojame prieigos prie informacijos apie žmogaus teises, o nevaržoma JAV spauda bei žiniasklaida verčia mus laikytis šios nuostatos", - teigė Valstybės departamento atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją