Generolas majoras Viktoras Kupčišinas, vadovaujantis Rusijos kariuomenės Susitaikymo centrui Sirijoje, sakė, kad Sirijos armija atremia šį puolimą Idlibo provincijoje.

Pasak V. Kupčišino, sirų karių sučiupti kovotojai kalbėjo apie planą surengti melagingas chemines atakas Sarakibe ir Džardžnaze, ir dėl jų apkaltinti vyriausybines pajėgas. Generolas majoras tvirtino, kad kovotojai sukūrė specialų „cheminį sparną“ toksiškoms medžiagoms gaminti ir kaupti.

JAV Valstybės departamentas ginčijo šiuos pareiškimus ir pavadino juos bandymu nukreipti dėmesį nuo Sirijos prezidento Basharo al Assado pastangų vėl pradėti naudoti cheminius ginklus.

JAV toliau „mato ženklų, kad Assado režimas galbūt vėl ima naudoti cheminius ginklus, įskaitant įtariamą chloro ataką Sirijos šiaurės vakaruose 2019 metų gegužės 19-osios rytą“, sakoma vėliau antradienį paskelbtame Valstybės departamento pareiškime. Jame nurodoma, kad JAV pareigūnai tebetiria šį incidentą.

Pareiškime sakoma, jog Rusijos kaltinimai „yra Assado režimo ir Rusijos tęsiamos dezinformacijos kampanijos dalis siekiant sukurti melagingą naratyvą, kad kiti yra kalti dėl atakų panaudojant cheminius ginklus, nors jas vykdo pats Assado režimas“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)