Rusija, 2022 metų vasarį įsiveržusi į Ukrainą ir kariaudama su savo provakarietiška kaimyne, nuolat atakuodama jos civilius taikinius, liepos mėnesį rotacijos tvarka pirmininkauja JT Saugumo Tarybai.

Antradienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas vadovavo diskusijai „Daugiašalis bendradarbiavimas siekiant teisingesnės, demokratiškesnės ir tvaresnės pasaulio tvarkos“.

„Brutalaus agresijos karo prieš Ukrainą fone tokia debatų tema yra dar vienas aiškus Rusijos veidmainystės įrodymas“, – sakė Ukrainos ambasadorius JT Sergejus Kyslycia, skaitydamas bendrą maždaug 50 šalių, įskaitant JAV, Prancūziją ir Didžiąją Britaniją, pareiškimą.

„Šiandieninis susitikimas neturi atitraukti tarptautinės bendruomenės dėmesio nuo Rusijos šiurkščių JT Chartijos pažeidimų ir naudojimosi JT Saugumo Taryba, ciniškai bandant save pateikti kaip daugiašalės tvarkos sergėtoją“, – priduriama pareiškime.

S. Lavrovas įspėjo nesivelti į „beprasmišką polemiką“ ir užsipuolė Jungtines Valstijas.

„Būkime atviri, ne visos šioje salėje atstovaujamos valstybės pripažįsta pagrindinį JT Chartijos principą ir visų valstybių suverenią lygybę, – sakė S. Lavrovas. – Jungtinės Valstijos jau seniai savo prezidentų lūpomis deklaruoja savo išskirtinumą.“

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją