Ukrainiečių šarvuotasis transportas sparčiai pasistūmėjo per kelis kilometrus už Novyj Put kaimo ir pajudėjo link artimiausio Vesioloje miestelio.

„Ukrainos pajėgos yra pasiekusios pietinį Vesioloje pakraštį ir praktiškai perėmusios jo kontrolę“, pranešė Ukrainos gynybos strategijų centras.

Jau šeštadienį ukrainiečių tankai įriedėjo į Vesioloje. Sekmadienį Ukrainos oro pajėgų naikintuvas-bombonešis paleido per palydovą valdomą bombą (pranešama, kad tai buvo JAV gamybos JDAM) į Rusijos pozicijas viename iš Vesioloje centre buvusių pastatų. Po smūgio pastatas buvo sulygintas su žeme. Iš viršaus viską stebėjo su ukrainiečių 116-ąja mechanizuotąja brigada siejamo „Telegram“ kanalo „Khorne Group“ dronas. „Mes jus stebime“, – įgėlė grupės nariai socialiniame tinkle.

Remiantis gaunamais pranešamais, aplink Vesioloje dislokuotų rusų karių gretose ypač daug reikiamų mokymų neišėjusių jaunų šauktinių, kurių tarnyba turėjo trukti tik metus ir kurie, kaip numatyta Kremliaus leidžiamų įstatymų, negali dalyvauti mūšiuose.

Verta priminti, kad Rusijos Šiaurės pajėgų grupė iš esmės kliovėsi šauktiniais ir kad būtent jie turėjo pastoti kelią rugpjūtį į Kursko sritį įsiveržusioms Ukrainos pajėgoms. Teigiama, kad iš dalies dėl to ukrainiečiams pavyko gana greitai pasistūmėti numatyta kryptimi. Tai, kad rusų gynyba prie Vesioloje, atrodo, taip pat daugiausia remiasi į paauglių ir dvidešimtmetį vos perkopusių jaunų vyrų pastangas, Rusijai nieko gero nežada.

Jei rusų bandymai atremti praeitą savaitę ukrainiečių surengtą Vesioloje puolimą nesiskirs nuo praeitą mėnesį įvykusio prasiveržimo į Kurską scenarijaus, tikėtina, kad į šį regioną bus permestos labiau patyrusios Rusijos oro desanto pajėgos. „Khorne Group“, atrodo, abejoja, kad taip gali atsitikti ir drąsiai šaiposi: „Duokite mums daugiau šauktinių.“

Kol kas neaišku, kurie ukrainiečių daliniai (be „Khorne Group“) dalyvauja mūšiuose prie Vesioloje, bet verta paminėti, kad „Khorne Group“ nufilmuotuose ketvirtadienio operacijos vaizdo įrašuose galima pastebėti transportą, primenantį Turkijoje pagamintus šarvuočius „Kirpi“, kuriais dažnai naudojasi Ukrainos jūrų pėstininkai. Turint omenyje, kad Ukrainos pajėgų 36-oji jūrų pėstininkų brigada dalyvauja toliau į rytus Kursko srityje vykstančiuose susirėmimuose, tikėtina, kad ji prisijungė ir veržiantis link Vesioloje.

Kad ir kuri brigada (ar kelios brigados) atakuotų Vesioloje, rusams yra dėl ko nerimauti. Šiame regione dislokuotų karių daugumą, kaip pranešama, sudaro jauni šauktiniai, o pirmyn žengiantys ukrainiečiai, priešingai – vien kovų užgrūdinti savanoriai, palaikomi tankų, dronų ir karinių orlaivių. „Mūsų šaltinių vertinimu, padėtis rimta“, – nurodė vienas rusų tinklaraštininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją