„Nekantrauju su savo draugu prezidentu Vladimiru Putinu peržiūrėti visus dvišalio bendradarbiavimo aspektus ir pasidalinti perspektyvomis dėl įvairių regioninių ir pasaulinės svarbos klausimų“, – pranešime cituojamas N. Modis.

„Mes siekiame atlikti pagalbinį vaidmenį kuriant taikų ir stabilų regioną“, – pridūrė jis.

N. Modis paskutinį kartą Rusijoje lankėsi 2019 m., o po dvejų metų, likus kelioms savaitėms iki Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, Naujajame Delyje priėmė V. Putiną.

„Indijos ministras pirmininkas N. Modis atvyko į Rusiją su oficialiu vizitu“, – pirmadienio popietę patvirtino valstybinės žiniasklaidos agentūros.

Rusijos karinė kampanija tapo Maskvos ir Naujojo Delio santykių išbandymu. Nepaisant to, Indija pradėjo pirkti daugiau rusiškos naftos ir neprisijungė prie Vakarų sankcijų. V. Putinas laiko N. Modį galimu svarbiu diplomatiniu ir ekonominiu sąjungininku, nes Rusija yra izoliuota Vakaruose.

Tačiau ryšiai su Ukraina yra komplikuoti. Naujasis Delis nėra tvirtas Kyjivo rėmėjas. Praėjusį mėnesį Šveicarijoje vykusiame viršūnių susitikime dėl taikos Indija atsisakė pasirašyti bendrą pareiškimą, kuriame pabrėžiama, kad bet kokiame taikos susitarime būtina gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą.