Kaip rašo „The Moscow Times“, pirmasis į salę žengė Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas. Sėsdamas ant kėdės, jis atsiduso, tada staiga susirūpino, jog kažkuo išsitepė. Šalia Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro atsisėdo pirmasis vicepremjeras Denisas Manturovas ir vicepremjeras Vitalijus Saveljevas.

Transliacijos kadruose taip pat matomas vicepremjeras Aleksandras Novakas, gynybos ministras Andrejus Belousovas, sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška ir „Roskosmos“ vadovas Jurijus Borisovas.

„Išeikite į koridorių“, – netrukus Rusijos ministrų delegacijai duoda instrukciją už kadro esantis Šiaurės Korėjos valdininkas.

„O tai kam iš viso užėjome? Reikėjo iškart perspėti...“ – reaguodamas į paliepimą murma vienas Rusijos Federacijos delegacijos narys.

„Pirmasis įeis mūsų vadovas“, – paaiškina Šiaurės Korėjos valdininkas.

Nuskambėjus šiems žodžiams, transliacija nutrūko. Vėliau buvo rodoma ištuštėjusi salė, kurioje, dalyvaujant Vladimirui Putinui ir Kim Jong Unui, vyko Rusijos ir Šiaurės Korėjos derybos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį (vietos laiku) nusileido Šiaurės Korėjoje, pradėdamas vizitą, kurio tikslas – stiprinti abiejų branduolinių ginklų turinčių šalių ryšius gynybos srityje tuo metu, kai Maskva tęsia karą Ukrainoje.

Tai pirmoji V. Putino kelionė į šią izoliuotą šalį per 24 metus.

Rusijos ir Šiaurės Korėjos vadovai pasirašė susitarimą dėl savitarpio pagalbos trečiosios šalies užpuolimo atveju – tai yra visapusiškos abiejų šalių partnerystės susitarimo dalis.

Trečiadienį Pchenjane Rusijos prezidento V. Putino ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Uno pasirašytu susitarimu dėl visapusiško strateginio bendradarbiavimo siekiama abiejų valstybių bendradarbiavimą pakelti į naują lygmenį.

Kimas susitarimą pavadino „didžiule sutartimi“, kuri, pasak jo, pradeda naują erą. Jis pabrėžė, kad jų bendradarbiavimas politiniais, kariniais, ekonominiais ir kitais klausimais yra taikus ir skirtas ginti abiejų valstybių interesams.

„Neabejoju, kad ji taps naujo daugiapolio pasaulio spartesnio vystymosi varomąja jėga“, – sakė Kimas.

Vizito Šiaurės Korėjoje metu V. Putinas kritikavo Vakarų ginklų tiekimą Ukrainai. Atskiros NATO sąjungininkės leido Ukrainai atakuoti Rusijos teritoriją savo tiekiamais didelio tikslumo ginklais. Rusija tai vertina kaip tiesioginį NATO valstybių įsitraukimą į karą Ukrainoje.

V. Putinas taip pat pasisakė už JT sankcijų Šiaurės Korėjai atšaukimą ir patikino Kimą, kad padės atlaikyti tarptautinių baudžiamųjų priemonių spaudimą.