Rusija pranešė, kad Kyjivas sekmadienio rytą smogė degalų saugyklai, esančiai 20 000 gyventojų turinčiame mieste Rostovo srityje, ir kad gaisras siaučia jau antrą dieną.

Vietos gubernatorius Vasilijus Golubevas sakė, kad „gaisro likvidavimas tęsiasi“ ir kad kovojant su ugnimi nukentėjo 18 ugniagesių.

„Atsižvelgiant į gaisro pavojingumą Proletarsko rajone, aukšto pavojaus lygio režimas pakeistas į nepaprastąją padėtį“, – pranešė jis „Telegram“, pridurdamas, kad gaisrui gesinti buvo padidintos „pajėgos ir priemonės“.

V. Golubevas sakė, kad keturi iš sužeistų ugniagesių patyrė vidutinio sunkumo arba sunkius nudegimus ir kad jis nurodė didesniam skaičiui medikų vykti į Proletarską.

Rusijos valstybinė žiniasklaida citavo vietinės miesto administracijos pareiškimą, kuriame teigiama, kad nėra jokios grėsmės, jog gaisras išplis į gyvenamuosius rajonus, o žmonės raginami „nepasiduoti panikai“.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti naktį į orą kylantis didžiulis dūmų debesis. Proletarskas yra maždaug už 200 km nuo Ukrainos sienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją