Jis svarstė apie prezidento Vladimiro Putino šiandien paskelbtą pranešimą, kad jis įveda Rusijos branduolinių pajėgų aukštą parengtį.

„Iš viso mūsų povandeniniai laivai gali paleisti daugiau kaip 500 branduolinių galvučių, o tai garantuoja JAV ir visų NATO šalių sunaikinimą“, - sakė jis savo laidoje.

„Tai pagal principą „kam mums reikalingas pasaulis, jei jame nėra Rusijos?“.

„Rusijos branduolinius ginklus taip pat gabena greičiausi pasaulyje strateginiai bombonešiai“, - gyrėsi jis ir pridūrė, kad „apie mūsų strategines raketines pajėgas net nekalbėsime“.

„Iš viso Rusijos branduolinis potencialas yra galingiausias pasaulyje“, - teigė jis.

„Dabar visai Rusijos branduolinei triadai įvesta specialioji parengtis. Putinas juos perspėjo. Nebandykite gąsdinti Rusijos“.

Delfi primena, kad šiandien V. Putinas pareiškė, jog padidina branduolinio „atgrasymo pajėgų“ parengties lygį. Į tokius grasinimus sureagavo ir NATO, ir JAV. Lyderiai teigia, kad tokie Rusijos prezidento pareiškimai neatsakingi ir pavojingi.

„Tokia retorika yra pavojinga. Toks elgesys yra neatsakingas“, – televizijos kanalui CNN sakė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Jungtinės Valstijos ir Europa turi „laikytis išvien“ atsakydamos į Rusijos karinę agresiją ir „grėsmingą retoriką“, sekmadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir pabrėžė, kad Aljansas „nenori karo“. „NATO nenori karo su Rusija, nesiekiame konfrontacijos“, – sakė jis britų transliuotojui BBC.

„Esame gynybinis aljansas, tačiau turime užtikrinti, kad nebūtų vietos nesusipratimams, apsiskaičiavimams dėl mūsų gebėjimo ginti ir apsaugoti sąjungininkus“, – pridūrė jis. NATO pirmą kartą istorijoje dislokuoja savo greitojo reagavimo pajėgas, siekdama sustiprinti savo rytinį flangą Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje. JAV ir Europai „reikia iš tikrųjų laikytis išvien... [atsakant] tiek į agresyvius Rusijos veiksmus prieš Ukrainą, tiek į grėsmingą retoriką, sklindančią iš Maskvos“, – pabrėžė J. Stoltenbergas. „Būtent tai ir darome, stiprindami NATO karinį buvimą rytuose“, – kalbėjo Aljanso vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Dalintis
Nuomonės