„Pagal preliminarius duomenis, mitinge dalyvauja apie 300 žmonių, o eitynėse – apie 500“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Primorės krašto vidaus politikos departamentas.

Eitynių dalyviai sutrikdė eismą Vladivostoko centre. Nepatvirtintais duomenimis, policija sulaikė apie 10 demonstrantų.

A. Navalno sąjungininkai planuoja šeštadienį surengti demonstracijas dešimtyse miestų Kremliaus kritikui paremti. A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17 dieną Šeremetjevo oro uoste, sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur beveik penkis mėnesius gydėsi po apnuodijimo sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Opozicionierius kaltina prezidentą Vladimirą Putiną įsakius Rusijos saugumo tarnyboms jį nunuodyti. Kremlius tai kategoriškai neigia.

A. Navalno bendražygiai ragino rusus išeiti į gatves nepaisant valdžios spaudimo ir pažadėjo finansinę pagalbą protestuotojams, kuriems šeštadienį bus skirtos baudos.

Keli artimi A. Navalno bendražygiai, tarp jų garsi aktyvistė Liubov Sobol ir jo atstovė Kira Jarmyš, vėlai ketvirtadienį buvo sulaikyti už raginimus rusams dalyvauti demonstracijose. Sulaikytiesiems gresia didelės baudos ir trumpalaikis laisvės atėmimas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)