S. Belkovskio nuomonę publikuoja gordonua.com:

Man atrodo akivaizdu, kad konflikto tarp Vladimiro Putino ir Ramzano Kadyrovo nebus. Bet kuriuo atveju nebus viešo, įvairius kadrų perskirstymus reikšiančio konflikto, nes šie asmenys reikalingi vienas kitam.

R. Kadyrovas – iki Krymo prijungimo prie Rusijos svarbiausiu dabartinio Rusijos prezidento pasiekimu buvusio – taikos Čečėnijoje užtikrinimo – simbolis.

R. Kadyrovas – viena iš Putino saugumo atramų, nors ji toli gražu nėra vienintelė. R. Kadyrovui V. Putinas – pagrindinė saugumo atrama, kurią daugelis nepakankamai įvertina, nes visų vidinių prieštaravimų, kurie iki šiol egzistuoja ir gali egzistuoti Čečėnijos visuomenėje vykstant kovai tarp skirtingų klanų ir įtakos grupių, kontekste Vladimiras Putinas – vienintelis absoliutaus R. Kadyrovo išlikimo ir jo kaip Čečėnijos politikos subjekto išskirtinumo garantas.

Stanislavas Belkovskis
Ne tik R. Kadyrovas padeda V. Putinui užtikrinti jo saugumą, tačiau taip pat ir R. Kadyrovo saugumą didžiąja dalimi garantuoja Vladimiras Putinas. „Prisimins mane – prisimins ir tave“, - rašoma gerai žinomoje knygoje. Jie negali išsiskirti, todėl R. Kadyrovas nebus keičiamas jokiu kitu asmeniu.

Jei vienu atveju „herojai nemiršta“, tai priešingos pusės šūkis turėtų skambėti taip: „herojai žudo“. Šios koncepcijos gali papildyti viena kitą ir sudaryti visumą pagal komplementarumo principą.

Labiausiai tikėtina, kad B. Nemcovo nužudymo byla pasibaigs taip pat, kaip ir Anos Politkovskajos ar Galinos Starovoitovos bylos. Bus rasti vykdytojai, nes Rusijos teisėsaugos sistema niekada neatsiprašo, neklysta ir nieko nemėgina ištaisyti, o žmogaus, ypač kilusio iš Kaukazo, gyvybės vertė Rusijos Federacijoje nedidelė.

Manau, kad teisėjas šiuo atveju vadovaujasi principu „Mažiau žinai – ilgiau gyveni“. Tai – vienas svarbiausių Rusijos teismų sistemos principų šiomis aplinkybėmis.

Įtariamųjų ir kaltinamųjų sulaikymo dieną, „Interfaks“, remdamasi Tiriamojo komiteto informacija kaip viena iš prioritetinių versijų, pareiškė, kad tiriami į užsienį vedantys pėdsakai.

Tai gali būti bet kas, net ir M. Chodorkovskis – pasinaudojus šia dingstimi gali būti paskelbta jo tarptautinė paieška.

Manau, kad V. Putinas labai nori, kad maksimaliai greitai būtų pateikti tyrimo rezultatai. Be to, esu tikras, kad tai padaryti nebus labai lengva, nes tikrieji užsakovai – įtakingi asmenys, neketinantys taip paprastai išsiduoti.

V. Putinui nerimą kelia dviejų asmenų – Baracko Obamos ir Angelos Merkel – nuomonė dėl pateikiamos versijos. Tai jį iš tiesų neramina, o ištikimoji jo tauta patikės viskuo dėl totalinės propagandos, kurią skleidžia valstybiniai televizijos kanalai.

Sakėme, kad V. Putinas po B. Obamos ir A. Merkel pareiškimo turės labai greitai surasti žudikus. Jis tai jau padarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)