Latvijos Valstybinė priešgaisrinė ir gelbėjimo tarnyba (VUGD) gavo iškvietimą į Brivibas gatvę, kur, kaip rodė gauta informacija, iš dalies nukrito vienos iš visuomeninio pastato patalpų pakabinamos lubos.

Pats prekybos centras nurodė, kad vidurdienį dėl stiprių liūčių buvo pažeistas vidinis lietaus latakas, esantis virš parduotuvės „Douglas“. Dėl to buvo užlietos parduotuvės patalpose esančios pakabinamos lubos.

„Dėl to buvo užlietos parduotuvės patalpose esančios pakabinamos lubos ir nukrito jų konstrukcijos dalis. Krintant pakabinamoms luboms, buvo pažeisti automatinės gaisro gesinimo sistemos vamzdžiai, todėl į patalpas papildomai pateko vandens iš šios sistemos“, – teigė „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Skelbiama, kad vos tik nustačius žalą, nedelsiant buvo evakuoti lankytojai ir darbuotojai, į įvykio vietą atvyko atsakingos gelbėjimo tarnybos.

„Suveikus automatinei priešgaisrinei signalizacijai, iš pastato nedelsiant buvo evakuoti lankytojai ir darbuotojai, į įvykio vietą atvyko atsakingos gelbėjimo tarnybos. Buvo atliktas išsamus situacijos vertinimas, incidento metu pastate buvę asmenys nenukentėjo. Šiuo metu aktyviai dirbama likviduojant padarinius, o prekybos centro veikla bus atnaujinta, kai bus gautas atsakingų institucijų leidimas. Apie tolesnę įvykių eigą lankytojai bus informuoti atskirai“, – atsiųstame komentare tvirtino prekybos tinklo atstovas.

Liūtis užtvindė Rygos gatves

Rygos gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi sunkiai pravažiuojamų užvindytų sostinės gatvių vaizdais.

Rygos miesto taryba informavo, kad sostinėje dirbs 11 vandens pumpavimo įrangos vienetų. Įranga vyks į tas vietas, kur dėl balų apsunkintas transporto priemonių eismas.

Stiprių liūčių metu užliejamos tos Rygos gatvės, kuriose istoriškai nebuvo įrengta lietaus nuotekų sistema arba jos dar nebuvo renovuotos.

Lietaus metu tokiose vietose, kaip, pavyzdžiui, Viesturo prospektas, Kartupelu ir Malu gatvių sankryža, kai kuriose Bolderajos ir Čiekurkalnės gatvėse bei kitose vietose paprastai susidaro balos.