Tai pranešė „Ukrinform“, remdamasi portalu „Report“.

„Sakartvelo valdžia siūlo JAV perkrauti santykius ir tikisi atsakomųjų Vašingtono žingsnių“, – per spaudos konferenciją pareiškė I. Kobachidzė.

„Mes norime pasiūlyti savo partneriams amerikiečiams kitokią darbotvarkę, o tai reiškia perkrovimą. Jūs žinote, kaip pablogėjo mūsų santykiai per pastaruosius trejus ketverius metus. Šiame kontekste Sakartvelo ir Amerikos santykius reikia perkrauti“, - teigė premjeras.

Jis pridūrė, jog Sakartvelo valdžia tikisi, kad JAV priims pragmatiškus sprendimus šia linkme.

„Ukrinform“ primena, jog dauguma Sakartvelo piliečių didžiausiu savo šalies priešu laiko Rusiją. Palyginti su ankstesniais metais šis rodiklis išaugo.

Sakartvelo specialiosios tarnybos tiria pasikėsinimo į Ivanišvilį rengimą ir sieja jį su Ukraina

Sakartvelo valstybės saugumo tarnyba pareiškė tirianti valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ įkūrėjo ir garbės pirmininko Bidzinos Ivanišvilio nužudymo rengimą.

Tai pranešė portalas „Ekho Kavkaza“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Valstybės saugumo tarnyba tiria „Sakartvelo svajonės“ garbės pirmininko B. Ivanišvilio nužudymo rengimą, kurį organizavo ir finansavo Ukrainoje esantys buvę aukšti Sakartvelo vyriausybės valdininkai ir buvę teisėsaugos institucijų darbuotojai“, – rašoma pranešime.

Pasak Valstybės saugumo tarnybos, šių nusikalstamų veiksmų tikslas – „smurtu nuversti Sakartvelo vyriausybę sukėlus riaušes ir susilpninus valdžią“.

Iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnius „Teroro akto rengimas“ ir „Sąmokslas arba maištas, siekiant smurtu pakeisti Sakartvelo konstitucinę santvarką“.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Sakartvelo valstybės saugumo tarnyba kviečia į apklausas kartvelų savanorius, kariavusius Ukrainoje prieš Rusijos kariuomenę.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją