Valdančiosios partijos „Kartvelų svajonė“ inicijuotas įstatymas buvo priimtas gegužės mėnesį, nepaisant kelias savaites trukusių beprecedenčių gatvių protestų ir perspėjimų, kad jis pakenks Sakartvelo siekiui tapti ES nariu.

Įstatymas, kurį kritikai lygina su represiniais Rusijos teisės aktais, naudojamais oponentams nutildyti, verčia organizacijas, gaunančias bent penktadalį savo lėšų iš užsienio, registruotis kaip „organizacijas, įgyvendinančias užsienio jėgų interesus“.

Pirmadienį provakarietiška prezidentė S. Zurabišvili pateikė skundą Sakartvelo KT, prašydama „sustabdyti įstatymo įsigaliojimą ir visiškai jį anuliuoti“, žurnalistams sakė jos parlamentinis sekretorius Giorgis Mschiladzė.

Jis pavadino įstatymą „antikonstituciniu“, nes jis prieštarauja nuostatai, reikalaujančiai, kad valdžios institucijos „imtųsi visų priemonių pagal savo įgaliojimus, kad užtikrintų visišką Sakartvelo integraciją į Europos Sąjungą ir NATO“.

Įstatymų leidėjai anksčiau atmetė S. Zurabišvili veto ir priėmė įstatymą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją