Tai pranešė leidinys „newsgeorgia“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Pareiškimas apie galimą naują Sakartvelo valdančiosios partijos garbės pirmininko vaidmenį nuskambėjo pirmą kartą, pažymi leidinys. Kol kas jis oficialiai nebuvo patvirtintas.

„Neabejoju, jog ponas Ivanišvilis, jei jis nuspręs balotiruotis į prezidentus, taps geriausiu prezidentu Sakartvelo istorijoje“, – sakė R. Bregadzė.

Kadangi Sakartvele neberengiami tiesioginiai prezidento rinkimai, spalį, po parlamento rinkimų, naują valstybės vadovą rinks 300 rinkikų kolegija, kurią sudarys parlamento deputatai ir regionų atstovai.

Anksčiau buvo pranešta, kad kartvelų savanoriai, dalyvavę karo veiksmuose Ukrainoje prieš Rusiją, kviečiami į apklausas Sakartvelo valstybės saugumo tarnyboje. Jos pareigūnai pareiškė, kad tiria sąmokslą pasikėsinti į B. Ivanišvilio gyvybę. Pasak jų, sąmokslą organizavo ir finansavo Ukrainoje esantys buvę aukšti Sakartvelo vyriausybės valdininkai ir buvę teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją