Šią žinutę, pasak šaltinių, pirmadienį per susitikimus su aukščiausiais Irano pareigūnais perdavė į Teheraną nuvykęs Sergejus Šoigu.

Teheranas, pasak „Reuters“ šaltinių, taip pat spaudė Maskvą pristatyti Rusijoje pagamintų naikintuvų „Su-35“.

Kremlius neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Rusijos nacionalinio saugumo tarybos sekretorius S. Šoigu pirmadienį atvyko planuoto vizito į Teheraną, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Kaip tik šiuo metu baiminamasi platesnio masto regioninio karo po to, kai praėjusią savaitę Irane buvo nukautas „Hamas“ lyderis Ismailas Haniyeh.

Vizitas surengtas Irano aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus Ali Akbaro Ahmadiano kvietimu, pranešė Irano vietos naujienų agentūra „Tasnim“.

Agentūros pranešime teigiama, kad vizito tikslas – „stiprinti bendradarbiavimą, nagrinėti regioninius bei tarptautinius klausimus ir dvišalius politinius saugumo santykius“.

Rusija „griežtai pasmerkė“ islamistinio palestiniečių judėjimo „Hamas“ politinio lyderio I. Haniyeh nužudymą Teherane praėjusį mėnesį.

Rusija, anot žiniasklaidos, jau pradėjo tiekti Iranui modernias radarų sistemas ir oro gynybos įrangą. Teheranas prieš tai, ruošdamasis galimam karui su Izraeliu, paprašė Maskvos šiuolaikinių oro gynybos sistemų, rašo laikraštis „The New York Times“, remdamasis dviem Irano pareigūnais, kurie esą susipažinę su pasirengimo karui planais.

Jie patvirtino atitinkamus iraniečių žiniasklaidos pranešimus. Tiekimas jau pradėtas, pranešta po Rusijos nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus S. Šoigu pokalbių Teherane su aukštais Irano atstovais.

Didėjant būgštavimams dėl padėties Artimuosiuose Rytuose eskalacijos, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusiuntė savo patikėtinį pokalbių į Iraną. Buvusio Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu vizito programoje buvo numatyti susitikimai su Irano aukščiausiosios nacionalinės saugumo tarybos sekretoriumi Ali Akbaru Ahmadianu bei Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadu Mohamedu Magheriu. S. Šoigu taip pat priėmė naujasis Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas.