Rašytojas Williamas Lesteris teigia, kad jo prašymu CŽV išslaptino du minėtos dienos J. F. Kennedy laiškus.

NSO tyrėjų teigimu, laiškai patvirtina versiją, jog prezidentą nušovė, kad jis nesužinotų tiesos apie NSO.

Antrame laiške, adresuotame NASA vadovui, JAV prezidentas išsakė norą bendradarbiauti su TSRS tyrinėjant kosmosą. Leidinyje publikuojamos abiejų laiškų fotokopijos.

„Kennedy buvo neramu, kad daug NSO objektų pastebėta TSRS teritorijoje. Jis bijojo, kad sovietų valdžia NSO klaidingai palaikys amerikiečių agresijos, amerikiečių technologijų ženklu. Veikiausiai jam pririekė informacijos apie NSO, kurią norėjo gauti iš NASA, kad galėtų pasakyti TSRS (vadovams): „Tai ne mes, ne mūsų darbas, mes neužsiimame provokacijomis“, – teigė W. Lesteris interviu „AOL News“.

Na o konspirologai tvirtina, kad JAV prezidento laiškas skatina atkreipti dėmesį į ginčytiną apdegusį dosjė, kurį amerikiečių ufologas Timothy Cooperis gavo 1999 m. Jo teigimu, apdegusį laišką atsiuntė neprisistatęs CŽV darbuotojas, kuris tvirtino ištraukęs laišką iš ugnies, kai buvo naikinami ypač slapti dokumentai.

„Kaip žinote, Ulanas (kodinis prezidento Kennedy vardas) renka duomenis apie mūsų veiklą, o to negalime leisti“, – neva rašoma laiške CŽV direktoriui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)