Tai pranešė leidinys „NewsMaker“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Jūsų parama – didelė garbė man. 2024 metais mes priimsime šaliai svarbiausius sprendimus nuo nepriklausomybės atgavimo. Mes per referendumą nustatysime savo tarptautinį kursą. Esu įsitikinusi, kad mūsų tauta pasirinks taiką ir laisvę. 2024 metais mes taip pat rinksime prezidentą. Mano programa aiški: geriausios sąlygos gyvenimui ir tarpusavio supratimui. Moldova – tai mes, ir šalis žengs ten, kur mes ją nukreipsime“, – sakė M. Sandu.

Ji balotiruosis kaip partijos „Veiksmas ir solidarumas“ (PAS) atstovė. Nors M. Sandu yra PAS kandidatė, renginyje partijos nariai nekalbėjo. Ir jos kampanijos logotipe apie PAS neužsimenama.

Kandidatės šūkis: „Maia Sandu Moldovai“.

Pranešime pažymima, jog rugpjūčio 22 d. PAS paskelbė, kad sudaryta iniciatyvinė grupė kandidatei į prezidentus remti.

Dabar M. Sandu iniciatyvinę grupę turi įregistruoti VRK. Po to ne mažiau kaip pusėje šalies administracinių-teritorinių darinių reikės surinkti ne mažiau kaip 15 tūkst. ir ne daugiau 25 tūkst. parašų. Tik po to VRK galės oficialiai įregistruoti M. Sandu kandidate prezidento rinkimuose.

Rugpjūčio 1 d. Moldovoje prasidėjo laikotarpis prieš prezidento rinkimus ir referendumą dėl europinės integracijos.

Pati rinkimų kampanija prasidės 2024 metų rugsėjo 20 d.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Moldovos prezidento rinkimai ir referendumas dėl stojimo į Europos Sąjungą įvyks spalio 20 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją