Iš viso šįmet buvo užkirstas kelias 4 577 mėginimams nelegaliai kirsti valstybės sieną, o 16 asmenų buvo leista pasilikti Latvijos teritorijoje dėl humanitarinių priežasčių.

Vyriausybė neseniai nusprendė pratęsti sugriežtintą sienos apsaugos režimą pasienyje su Baltarusija iki gruodžio 31 d. Anksčiau toks režimas buvo nustatytas iki rugsėjo 12 d.

Sugriežtintas režimas galioja Ludzoje ir Ludzos krašte, Kraslavoje ir Kraslavos krašte, Aukštutinės Dauguvos krašte, Daugpilyje ir Rėzeknės krašto Kaunatos valsčiuje.

Praėjusį savaitgalį užfiksuota daugiau kaip 90 mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną

Praėjusį savaitgalį daugiau kaip 90 migrantų mėgino nelegaliai kirsti Lenkijos sieną iš Baltarusijos teritorijos. Penktadienį ir sekmadienį užfiksuota po daugiau kaip 40 tokių mėginimų, šeštadienį – keliolika.

Tai pirmadienį pranešė Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė spaudai majorė Katarzyna Zdanowicz.

Migrantai mėgino patekti į Lenkijos teritoriją Plaskos, Krynkų, Kuznicos, Michalovo, Bobrovnikų, Čeremšos ir Bialovežos kaimų apylinkėse.

Nuo metų pradžios Palenkės vaivadijoje užfiksuota daugiau kaip 27 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną. Tai padaryti bandė atvykėliai iš 49 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją