„Didelės įtampos ir neapibrėžtumo metu mums labiau nei bet kada reikia Ateities pakto“, – sakė Vokietijos vadovas anglų kalba per Niujorke vykusį viršūnių susitikimą, kuriame dalyvavo visos 193 JT valstybės.

Susitarimas išreiškia pasiryžimą kartu spręsti tokias problemas kaip karas, klimato kaita, skurdas ir badas, pasaulinės grėsmės sveikatai ir dirbtinis intelektas.

„Ateities paktas gali mums pasitarnauti kaip kompasas. Kompasas, kurio rodyklė rodo daugiau bendradarbiavimo ir partnerystės, o ne į daugiau konfliktų ir susiskaldymo“, – sakė Scholzas.

Paktas „parodo, kad visos kalbos apie susiskaldymą, poliarizaciją ir netikrumą nebus mūsų Jungtinių Tautų istorijos pabaiga“, – sakė jis.

„Mes vis dar bendradarbiaujame. Vis dar vieni kitais pasitikime. Vis dar esame įsipareigoję laikytis [JT] Chartijos principų. Ir vis dar esame pasirengę elgtis vienas su kitu pagarbiai ir sąžiningai.“

JT paktas, dėl kurio Vokietija ir Namibija derėjosi ne vieną mėnesį, buvo priimtas nepaisant Rusijos ir kai kurių kitų šalių prieštaravimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)