Skelbiama, kad šie stebėtojai paleisti Donetske, dalis prieš mėnesį sulaikytų stebėtojų, tarp kurių buvo ir estas, buvo paleisti kiek anksčiau šią savaitę.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spaudė separatistus patenkinti vieną iš trapių paliaubų su Kijevu sąlygų.

Apie antrosios neginkluotų karinių stebėtojų grupės, kurią separatistų kovotojai buvo sulaikę Luhanske, paleidimą pranešė ESBO.

„Mūsų Luhanske veikusi keturių stebėtojų grupė buvo paleista po vieno mėnesio nelaisvės“, - nurodoma ESBO specialiosios stebėjimo misijos Ukrainoje socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Pastarosiomis dienomis buvo suaktyvėjusios derybos dėl antrosios stebėtojų grupės, kuri Luhansko srityje buvo pagrobta gegužės 29 dieną, paleidimo.

Per paliaubas - šūviai

Šeštadienį, birželio 28 dieną, separatistai prie Ukrainos Slovjansko miesto apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas, nors penktadienį Ukrainos prezidentas Petro Porošenko pasiūlė trijų dienų paliaubas.

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Karinių-politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Pranešama, jog separatistai iš minosvaidžio apšaudė Ukrainos pajėgų patikros postą kelių į Slovjanską ir Krasnyj Lymaną sankryžoje. „Ukrainos pajėgos patyrė nuostolių“, - teigia D. Tymčukas.

„Remiantis operatyviniais judėjimo „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, šiuo metu separatistai apšaudo Ukrainos pajėgų pozicijas prie Slovjansko. Iš minosvaidžio apšaudomas patikros postas kelių į Slovjanską ir Krasnyj Lymaną sankryžoje. Ukrainos pajėgos patyrė nuostolių“, - teigiama D. Tymčuko žinutėje socialiniame tinkle.

Šią informaciją socialiniame tinkle patvirtino ir bataliono „Donbas“ vadas Semionas Semečenka. Remiantis jo suteikta informacija, separatistai nukovė du Ukrainos karius, dar 2 buvo sužeisti.

„Teroristai dar kartą įrodė, jog su jais tartis neverta. Mūsų postai ir toliau apšaudomi. Reikalaujame nedelsiant įvesti karinę padėtį! Norint įveikti mūsų šalies priešą, tai turi padaryti valdžia. Priešingu atveju tai bus padaryta savarankiškai, chaotiškai, šalis smarkiai nukentės“, - mano „Donbas“ vadovas.