A. Navalno bendražygiai pirmadienį socialiniame tinkle X nurodė, kad jo advokatai bandė patekti į IK-6 ir IK-7 – dvi Vladimiro srities kolonijas, kur gali būti laikomas A. Navalnas, tačiau jiems pasakyta, kad jo ten nėra.

Opozicionieriaus atstovė spaudai Kira Jarmiš teigė, kad A. Navalnas pirmadienį turėjo dalyvauti teismo posėdyje videoryšiu, tačiau nedalyvavo.

Pastarosiomis dienomis A. Navalno advokatams irgi nepavyksta su juo susisiekti, pridūrė K. Jarmiš. „Jau šešta diena, kai nežinome, nei kur jis yra, nei kas jam atsitiko“, – X parašė atstovė.

Kovrovo miesto teismas nagrinėja A. Navalno pateiktus skundus prieš kalėjimo, kuriame jis atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę, vadovybę.

Nuo ketvirtadienio A. Navalnas neprisijungia prie posėdžių vaizdo ryšiu, kaip yra įprasta.

Kalėjimo vadovybė dėl to kaltino problemas, susijusias su elektros tiekimu, nurodė K. Jarmyš. Praėjusią savaitę kalėjimo atstovas žurnalistams sakė, kad problemos bus pašalintos kaip įmanoma greičiau.

A. Navalno advokatai su juo negali susitikti nuo trečiadienio.

Susirūpinimas dėl A. Navalno auga, K. Jarmyš pranešus, kad jis prieš dvi savaites susirgo. Be to, nepristatomi 47-erių disidentui skirti laiškai ir jo paties korespondencija.

A. Navalnas buvo laikomas kolonijoje Kovrovo mieste Vladimiro srityje, maždaug už 260 km į rytus nuo Maskvos. Jis buvo nuteistas 19 metų kalėti pagal kaltinimus, kurie tarptautiniu mastu laikomi sufabrikuotais, o jis pats laikomas politiniu kaliniu.

A. Navalno komanda gruodžio 7 dieną pranešė Rusijos miestuose išplatinusi lauko reklamas, agituojančias neberinkti šalies prezidentu Vladimiro Putino. Lauko reklamose buvo parašyta „Rusija, su Naujaisiais metais“ ir pateiktas QR kodas, vedantis į kampanijos „Rusija be Putino“ svetainę internete.

JAV „labai susirūpinusios“ dėl pranešimų apie A. Navalno dingimą

Jungtinės Valstijos yra labai susirūpinusios, kalinamo Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygiams pranešus, kad pastarosiomis dienomis jie negavo jokių žinių apie jį ar jo buvimo vietą, pirmadienį pareiškė Baltieji rūmai.

„Esame labai susirūpinę dėl šių pranešimų, kad jis esą jau savaitę dingęs ir nei jo atstovai, nei jo šeima nežino kur jis“, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

„Jis turi būti nedelsiant paleistas, jis niekuomet neturėjo būti įkalintas“, – kalbėdamas su žurnalistais pabrėžė J. Kirby.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)