Ketvirtadienį Pietų Korėja, Japonija ir Jungtinės Valstijos pradėjo didelio masto jungtines pratybas „Laisvės kraštas“. Jame dalyvauja naikintuvai, laivyno naikintuvai ir Jungtinių Valstijų branduolinis bombonešis „Theodore Roosevelt“. Manevrų, dėl kurių trišalio susitikimo metu buvo sutarta dar praeitais metais, tikslas – apsaugos nuo raketų, povandeninių laivų ir oro atakų gerinimas. Kitaip tariant, glaudesnis karinis bendradarbiavimas Šiaurės Korėjos pastangų didinti įtampą Korėjos pusiasalyje fone.

Kaip praneša UNIAN, Šiaurės Korėjos vidaus reikalų ministerija, reaguodama į karines pratybas, pareiškė, kad „Pchenjanas taip nepaliks JAV vadovaujamo karinio bloko stiprinimo ir gins regiono taiką atitinkamu agresyviu atsaku“.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija, kaip skelbia „Reuters“, taip pat užsiminė, kad Vašingtonas, esą, ir toliau spaudžia Pietų Korėją ir Japoniją jungtis prie NATO, ir pridūrė, kad Seulo iniciatyva suteikti ginkluotės Ukrainai – vienas iš tokių pastangų pavyzdžių.

Reaguodama į kaimynės pareiškimus, Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija Pchenjano kritiką atmetė ir paaiškino, kad karinės pratybos „Laisvės kraštas“ buvo atsakas į Šiaurės Korėjos branduolinę ir raketinę programą.

Šiaurės Korėja jau seniai Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos jungtines pratybas smerkia kaip invazijos repeticiją ir priešiškos Vašingtono bei Seulo politikos įrodymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)