Informacija apie naujus draudimus, kuria pasidalijo Pietų Korėjos susivienijimo ministerija, grįsta šimtų pabėgėlių iš Šiaurės Korėjos liudijimais.

Ataskaitoje prisiminta ir šiurpi 22 metų jaunuolio istorija – vaikinui už tai, kad jis klausėsi Pietų Korėjos muzikos ir platino filmus, buvo įvykdyta mirties bausmė. Apie tai buvo skelbiama dar pernai. Tada Pchenjanas tokią informaciją pasmerkė kaip „šmeižtą ir juodinimą“. Į naują dokumentą Šiaurės Korėjos atstovai kol kas nesureagavo.

Rimtų bėdų Šiaurės Korėjoje gali pridaryti ir paprasčiausi akiniai nuo saulės, nors tokius labai dažnai nešioja ir pats šalies lyderis Kim Jong Unas.

Remiantis žmonių pasakojimais, kratos gyventojų namuose, ieškant svetimos kultūros apraiškų, suintensyvėjo dar 2021 metais, teigiama „Yonhap“ naujienų agentūros pranešime. Pavyzdžiui, Šiaurės Korėjos pareigūnams gali užkliūti ir balta vestuvinė suknelė arba nuotaką ant nugaros nešantis jaunikis. Kompromituojančių duomenų, pavyzdžiui, slengo iš Pietų Korėjos ar kontaktų, ieškoma ir Šiaurės Korėjos gyventojų telefonuose.

Paradoksalu tai, kad rimtų bėdų Šiaurės Korėjoje gali pridaryti ir paprasčiausi akiniai nuo saulės, nors tokius labai dažnai nešioja ir pats šalies lyderis Kim Jong Unas. Dar jo tėvo laikais tam tikri drabužiai buvo laikomi kontrrevoliuciniais simboliais – pavyzdžiui, džinsai.

Kokia bausmė laukia Pchenjanui nepriimtinos kultūros mėgėjų, lieka neaišku, tačiau Šiaurės Korėjos neapykanta kaimynei žinoma seniai.

Naujausioje ataskaitoje prisiminta 22 metų ūkininko istorija – 70 dainų iš Pietų Korėjos klausymas, trys filmai ir dalijimasis jais jam kainavo gyvybę.

Pavyzdžiui, Šiaurės Korėjoje 2020 metais buvo priimtas įstatymas, kuriame teigiama, kad pramoginio turinio iš Pietų Korėjos žiūrėjimas ar platinimas baudžiamas mirties bausme.

Naujausioje ataskaitoje prisiminta 22 metų ūkininko istorija – 70 dainų iš Pietų Korėjos klausymas, trys filmai ir dalijimasis jais jam kainavo gyvybę. Spėjama, kad kol kas tai vienintelis žinomas atvejis, kai „reakcinis ideologijos ir kultūros atmetimo įstatymas“ pritaikytas praktikoje. Šių metų pradžioje darytame vaizdo įraše užfiksuota, kaip dėl panašaus nusikaltimo du paaugliai pasiunčiami į darbo stovyklą.

Pietų Korėjos ataskaita paskelbta kaip tik tuo metu, kai tarp šalių tvyro didžiulė įtampa. Gegužę Šiaurės Korėja į Pietų Korėją pasiuntė daugiau nei du tūkstančius balionų su šiukšlėmis. Vėliau paaiškėjo, kad dalis jų buvo užkrėsti parazitais.

Situacijos nepagerino ir praeitą savaitę įvykęs Kim Jong Uno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas.