Kalbėdamas apie tai, kad niekada neatleis užpuolikams, per „siaubingą“ išpuolį apipylusiems jį rūgštimi ir taip atėmusiems regėjimą, keturiasdešimtmetis S. Filinas nesusivaldė. Teisme pasirodęs teatro meno vadovas detaliai prisiminė užpuolimą ir kelis mėnesius prieš tai vykusį jo terorizavimą.

Jis su pykčiu paneigė kaltinimus, kad piktnaudžiavo savo padėtimi teatre, miegojo su balerinomis, kurių karjera priklausė nuo jo geranoriškumo. Vyras tvirtino, kad užpuolikai ryžosi smurtui tada, kai jiems nepavyko rasti pakankamai kompromituojančios medžiagos, su kuria jie būtų galėję jį šantažuoti.

Sausakimšoje teismo salėje vykusiame bylos nagrinėjime S. Filinas atskleidė naujų detalių apie savo įtemptus santykius su solistu šokėju Pavelu Dmitričenka, „ūmia ir emocinga“ baleto žvaigžde, kuris kaltinamas dirigavęs užpuolimui.

S. Filinas buvo užpultas sausio 17-osios naktį, kai grįžo namo iš Didžiojo teatro. Jam į veidą užpuolikai šliūkštelėjo rūgšties. Per devynis mėnesius vyrui buvo atliktos 23 operacijos. Šis atvejis atskleidė, kokia žiauri konkurencija vyksta Rusijos kultūros simboliu vadinamo teatro užkulisiuose.

P. Dmitričenkai ir jo bendrininkams Jurijui Zaruckiui bei Andrejui Lipatovui gresia 12 metų kalėjimo, jeigu jie bus pripažinti kaltais organizavus šį nusikaltimą.

Į teismo pastatą, vengdamas jo laukiančių žurnalistų S. Filinas įėjo per užpakalines duris. Jis buvo apsirengęs juodu kostiumu ir juodais marškiniais, kaklaraiščio neryšėjo. Savo parodymus vyras pradėjo pranešdamas, kad reikalauja 3 508 000 rublių (per 276 tūkstančius) materialinei ir moralinei žalai atlyginti.

Toliau jis atskleidė šiurpą keliančias detales, kaip bejėgiškai blaškėsi po sniegą tą naktį, kai buvo užpultas. „Tai buvo gražus, šiltas vakaras, krito snaigės, - vyras pasakojo teisme. - Kai vartai antrą kartą neatsidarė, pajaučiau, kad kažkas negerai. Atsisukau ir pamačiau šį vyrą, galėjau matyti tik jo akis, iškart pajutau, kad kažkas negerai ir tada – skystis. Iškart netekau regėjimo. Niekada nebuvau jutęs tokio skausmo. Tai siaubas, apie kurį nenoriu daugiau kalbėti, tačiau nei vienam už tai neatleisiu. Nei vienam“.

Kalbėdamas apie savo santykius su P. Dmitričenka, nukentėjusysis teigė, jog „ūmus ir emocingas“ šokėjas ėmė reikšti nepasitenkinimą beveik iškart, kai S. Filinas 2011 metais tapo teatro meno vadovu.

„Sunku suprasti jo vidinį pasaulį, - aiškino S. Filinas. - Pavelas netiesiogiai bandė bauginti mane visą laiką. Buvau įspėtas, kad Pavelas renka kompromituojančią informaciją apie mane. Man buvo pasakyta, kad jis domisi mano pajamomis, mano meilužėmis“.

Meno vadovas teigia, jog neradę nieko, kas galėtų padėti jį šantažuoti, jo priešai griebėsi fizinio smurto.
Kalbėdamas apie P. Dmitričenkos pareiškimus, esą meno vadovą siejo intymūs santykiai su nuo jo geros valios priklausančiomis balerinomis, S. Filinas pareiškė: „Tai įžeidimas balerinoms ir žmonėms, kurie tariamai turėjo santykius su manimi. Kodėl tariamai? Nes tai yra melas“.

„Mano žmona artima su manimi jau dešimt metų. Tai nepavertė jos žvaigžde“, - pridūrė nukentėjusysis.

P. Dmitričenka neparodė noro atsisakyti savo teiginių ir pasinaudojo kryžminės apklausos galimybe – buvo dar kartą klausinėjama apie meno vadovo santykius su visa eile teatro balerinų. S. Filinas dar kartą paneigė turėjęs santykių su kuo nors kitu, išskyrus jo žmoną.

Vis dėlto pasirodė, kad P. Dmitričenka siekia susitaikymo. „Prisiimu moralinę atsakomybę už tai, kas tau nutiko, tačiau aš neprašiau nei vieno padaryti to, kas įvyko. Aš prisiimu moralinę atsakomybę“, - pasakė baleto solistas.

S. Filinas, paprašytas reziumuoti, nebeišlaikė: „Netekau akies. Nebegaliu matyti savo vaikų“. Jis paprašė atleisti jį nuo likusio bylos nagrinėjimo, nes turi grįžti į Vokietiją, kur jam bus atlikta dar viena operacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)