Tie nusikaltėliai turi visą reikiamą profesionalią įrangą, skirtą išimti ir pervežti organus“, – tai ištrauka iš nelegaliu imigrantų pervežimu besiverčiančio nusikaltėlio Niredino Attos Bechabrebi pasakojimo, kurį cituoja dienraštis „Corriere della Sera“.

„Remdamasis jo pasakojimu, Palermo prokuroras nurodė sulaikyti 38 asmenis, kaltinamus organizavus nelegalią migraciją ir kitais sunkiais nusikaltimais“, – teigiama straipsnyje.

Atta Bechabrebi policijos pareigūnams papasakojo apie nusikaltėlių grupuotės, kuriai pats priklausė veiklą. Jos apyvarta siekė milijonus eurų. Vien 2015 metų vasarą jie nelegaliai į Palermą atgabeno daugiau nei 4 tūkst. imigrantų. Nusikaltėliai juos gabendavo jūra, padėdavo išvengti migrantų patikros punktų, perveždavo į Romą arba Milaną, iš kur jie kelionę tęsdavo į vadinamąsias svajonių šalis – konkrečiai, Vokietiją, Olandiją, Skandinavijos šalis.

Dar vienas nelegalios migracijos būdas, kuris yra ne toks rizikingas - nelegalus naujų šeimų kūrimas. Tai daroma sudarant santuokas su užsieniečiais, teisėtai gyvenančiais Italijoje. (...) Tai pats saugiausias ir, galima teigti, žymiai brangesnis būdas, kuriuo gali pasinaudoti imigrantai. Fiktyvios santuokos kaina vienam žmogui svyruoja nuo 10 tūkst. iki 15 tūkst. eurų, rašo „Corriere della Sera“.

Atta Bechabrebi pareigūnams įvardijo du adresus, kur nuvykę Palermo policijos pareigūnai aptiko jo pasakojimo įrodymų – konkrečiai kalbama apie vieną Palermo barą ir parfumerijos parduotuvę.

Dešimtys imigrantų, atvykę laikotarpiu nuo 2015 metų gegužės iki liepos, per baro administraciją susisiekdavo su žmonėmis, kurie padėdavę pasirūpinti antruoju jų pervežimo etapu – kelione į Romą arba Milaną, o vėliau ir Italijos sienos kirtimu.

Be to, straipsnyje taip pat skelbiama, kad dalis policijos pareigūnų sulaikytų asmenų dar kaltinami ir tarptautine prekyba narkotikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)