Po pokalbio J. Stoltenbergas „Twitter“ socialiniame tinkle rašė: „Griežtai smerkiame Maskvos bandymą panaudoti maistą kaip ginklą. Sąjungininkai palaikys Ukrainą tiek, kiek reikės, o po NATO viršūnių susitikimo Ukraina yra arčiau NATO nei bet kada anksčiau.“

V. Zelenskis „Twitter“ taip pat teigė, kad pokalbio metu buvo aptarti veiksmai, kurie leistų atnaujinti grūdų transportavimą per Juodąją jūrą ir užtikrintų ilgalaikį jų gabenimą, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Rusija pirmadienį nutraukė tarptautinį susitarimą dėl grūdų, kuris nuo praėjusių metų vasaros leido Ukrainai parduoti užsienio rinkoms apie 33 mln. tonų grūdų ir maisto produktų, nepaisant tebesitęsiančios Rusijos invazijos į Ukrainą.

Šis susitarimas buvo labai svarbus ne tik Ukrainos ekonomikai, bet ir pasaulinėms maisto tiekimo grandinėms. Nuo tada, kai jis buvo nutrauktas, Maskva rengia atakas prieš grūdų saugyklas Odesos uostamiestyje, viename iš uostų, per kurį Ukraina gabeno grūdus pagal tarptautinį susitarimą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją