Jau anksčiau buvo žinoma, kad virusu užsikrėtė kartu su J. Bolsonaro į kelionę JAV vykęs patarėjas Fabio Wajngartenas. Abu Brazilijos delegacijos atstovai buvo susitikę su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Iš pradžių naujuoju koronavirusu susirgo J. Bolsonaro spaudos sekretorius, grįžęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Kartu vykęs prezidento sūnus politikas Eduardo Bolsonaro „Twitter“ parašė, kad jo tėvui „nepasireiškė jokie ligos simptomai“.

Šeštadienį vakare J. Bolsonaro vakarieniavo su Donaldu Trumpu kurorte „Mar-a-Lago“. Vaizdo įrašuose ir nuotraukose, įskaitant keletą paskelbtų spaudos sekretoriaus Fabio Wajngarteno „Instagram“ paskyroje, matyti, kad spaudos sekretorius ir abu prezidentai sėdi labai arti vienas kito.

J. Bolsonaro sumenkino krizės svarbą ir susirūpinimą dėl koronaviruso pavadino „perdėtu“. Trečiadienį jis pareiškė: „Kitos gripo rūšys nusineša daugiau žmonių gyvybių.“

Donaldas Trumpas, Jairas Bolsonaro

Delfi primena, kad Baltieji rūmai ketvirtadienį pareiškė, kad nėra reikalo dėl naujojo koronaviruso tirti JAV prezidento D. Trumpo, nors jis ir turėjo kontaktą su Brazilijos lyderio J. Bolsonaro patarėju, kuriam po vizito į Jungines Valstijas buvo nustatyta to viruso sukeliama liga COVID-19.

„Baltieji rūmai žino apie viešus pranešimus, kad vienam brazilų delegacijos nariui... nustatytas COVID-19“, – pranešime sakė D. Trumpo atstovė Stephanie Grisham.

D. Trumpas ir viceprezidentas Mike'as Pence'as „beveik nebendravo su tuo asmeniu“, kai J. Bolsonaro praėjusį savaitgalį viešėjo D. Trumpo rezidencijoje Floridoje.

„Šiuo metu [jų] ištirti nereikia“, – tvirtino S. Grisham.

Ji pabrėžė, kad, remiantis vyriausybės gairėmis, „šiuo metu nėra jokių nurodymų tirti pacientus, neturinčius simptomų, ir tik žmonės, turėję ilgesnį kontaktą su patvirtintais [koronaviruso] atvejais, turėtų karantinuotis“.

Brazilijos vyriausybė anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad kraštutinių dešiniųjų prezidento atstovas Fabio Wajngartenas susirgo naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19.

Brazilijos prezidento biuras „ėmėsi visų reikalingų prevencinių priemonių, kad apsaugotų prezidento ir visų su juo į Jungtines Valstijas keliavusių darbuotojų sveikatą“, sakoma pranešime.

F. Wajngartenas savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ šeštadienį pasidalijo nuotrauka, kurioje jis nufotografuotas su D. Trumpu ir M. Pence'u.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)