Pasak „The New York Times“: „Pavadinkite tai kaip norite – kai kas galbūt vadintų ekonominiu nacionalizmu“, – sakė D. Trumpas, savo kalboje paminėjęs keletą įtakingiausių Volstryto figūrų: „Blackstone Group“ vadovą Stepheną A. Schwarzman, „JPMorgan Chase“ direktorių Jamie Dimon ir hedge fondų valdytoją Johną Paulsoną.

„Aš tai vadinu sveiku protu. Vadinu tai „Amerika pirmiausia“. Būtent ši politika sukūrė mūsų šalį, ir būtent ji ją dabar išgelbės.“

D. Trumpo platformos kertiniai akmenys – 2017 metų mokesčių mažinimo pratęsimas, įmonių pelno mokesčių mažinimas ir Joe Bideno eros reguliavimų atšaukimas – padėjo jam atkurti ryšius su verslo lyderiais, kurie nuo jo nusigręžė po 2020 metų riaušių.

Tačiau jo tarptautinės prekybos politikos idėjos (kuriomis remiantis, pasak jo, „sukurta Kinija“) – 20 procentų muitai kitoms šalims, o kinų prekėms – net 60 procentų muitų įvedimas, kelia platų nerimą bankininkams, analitikams ir ekonomistams. Daug kas rašo, kad tokie platūs muitai stabdys ekonomikos augimą ir pakels kainas kainas.

Ekonomika – esminė rinkimų tema. Rinkėjų dauguma iki šiol mano, kad D. Trumpas ekonomikai būtų geresnis kandidatas, bet Kamala Harris jį sparčiai vejasi. Šią muitų politiką viceprezidentė perkrikštijo „nacionaliniu pardavimo mokesčiu“ (yra tiesos), kuris padidins išlaidas Amerikos šeimoms ir pakenks ekonomikai. Jos kampanijos išplatintame memo cituojami net „Goldman Sachs“ ekonomistai, kurie, modeliuodami galimus rinkimų rezultatus, įspėjo apie galimą JAV BVP smukimą Trumpo pergalės atveju.

K. Harris irgi bando atsikratyti verslui ir ekonomikai kenksmingos kandidatės amplua. Trečiadienį ji pasiūlė sumažinti didžiausią kapitalo prieaugio mokesčio tarifą turtingiesiems iki 28 procentų, užuot taikius J. Bideno siūlomą 40 procento tarifą, kuris investicijų pajamas apmokestintų taip pat kaip ir darbo užmokestį. K. Harris taip pat pažadėjo mokesčių lengvatas naujai įkurtiems verslams.

Niujorko renginį D. Trumpas apibendrino pažadėjęs vadovauti „Renesansui“. Jis taip pat pranešė, kad Elonas Muskas, „Tesla“ vadovas (D. Trumpo rėmėjas ir garsus darbuotojų atleidėjas), kurs komisiją kuri peržiūrės valstybės įstaigų išlaidas ir reguliavimus. Let that sink in.

Visas komunikacijos eksperto Mykolo Katkaus JAV prezidento rinkimų kampanijos apžvalgas galite skaityti feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)