Apie susišaudymus praneša BBC. Teigiama, jog jaunuoliai, apsiginklavę mačetėmis ir šaunamaisiais ginklais siautėja valstybinio televizijos ir radijo būstinėje bei oro uoste.

„Jie ginkluoti mačetėmis ir šaunamaisiais ginklais. Jie paėmė reporterius įkaitais. Vyksta operacija jiems išstumti, - sakė policijos atstovas pulkininkas Mwana Mputu.

Prieš tai, kai buvo nutraukta stoties transliacija, ekrane buvo matyti du jauni pranešėjai, kurie atrodė išsigandę, bet laikėsi ramiai. Už jų stovėjo jaunas vyras, kuris, kaip atrodė, jiems grasino.

Gyventojai pranešė girdėję šūvius prie RTNC pastato.

„Mieste panika, žmonės klausinėja, kas vyksta“, - AFP sakė vienas gyventojas, kuris pridūrė, kad matė policininkus ir kariškius, užimančius pozicijas aplink RTNC pastatą ir netoliese esantį parlamentą.

Nukauta 40 užpuolikų

Kongo Demokratinės Respublikos sostinėje Kinšasoje pirmadienį buvo nukauta 40 žmonių, kurie dalyvavo sukilime, ėmė įkaitus ir šaudė oro uoste bei kariškių būstinėje, paskelbė vyriausybė.

„16 krito oro uoste, aštuoni žuvo (nacionalinio radijo ir televizijos) RTNC pastate, o 16 – prie Generalinio štabo būstinės“, - sakė vyriausybės atstovas Lambertas Mende.

„Apie civilių gyventojų aukas nepranešta, saugumo pajėgose aukų nėra“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)