Preliminariais duomenimis, susitikimas turėtų įvykti lapkričio 11-ąją Paryžiuje, kur vyks iškilmės, skirtos Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metinėms paminėti, antradienį sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas. Prieš tai V. Putinas priėmė D. Trumpo patarėją nacionalinio saugumo klausimais Johną Boltoną ir pasiūlė viršūnių susitikimą.

J. Boltonas sakė, kad su V. Putinu išsamiai kalbėjo apie ginkluotės kontrolę ir Rusijos kišimąsi į rinkimus JAV. Jis pareiškęs V. Putinui, kad mėginimai daryti įtaką yra kontraproduktyvūs. Jau dabar kišimasis pakurstė nepasitikėjimą Maskva, kalbėjo J. Boltonas. Jo žinutė V. Putinui esą buvo: „Nesikiškite į Amerikos rinkimus“.

Dėl naujų sankcijų Rusijai, pasak J. Boltono, sprendimas dar nepriimtas. Tačiau D. Trumpas esą džiaugiasi būsimu susitikimu Paryžiuje, pasirengimas kuriam pradedamas iš karto. V. Putinas savo ruožtu priimdamas svečią neslėpė savo susierzinimo dėl D. Trumpo Rusijos kurso. Kartais tenka stebėtis nepagrįstais puolimais iš Vašingtono, sakė jis.

Rusijos vyriausybė prieš tai įspėjo dėl nusiginklavimo sutarties nutraukimo be alternatyvos. Toks žingsnis būtų pavojingas, pareiškė Kremlius prieš V. Putino susitikimą su J. Boltonu. Rusija esą apgailestauja, kad JAV svarsto trauktis iš sutarties nepasiūlydamos nieko nauja.