Jo atstovas Artiomas Petrenka nurodė, kad „patikimas šaltinis“ jam sakė, jog į A.Kliujevą, kuris iki V.Janukovyčius nušalinimo šeštadienį ėjo prezidento administracijos vadovo pareigas, buvo šauta dukart.

„Kliujevas išties sužeistas, mano žiniomis, pavojaus jo gyvybei nėra“, – sakė A.Petrenka ir patvirtino, kad jo namas Kijevo priemiestyje – šturmuotas.

Petrenka telefonu sakė, kad jis nekalbėjo su pačiu A.Kliujevu.

Jis pridūrė nežinąs, ar A.Kliujevas buvo su V.Janukovyčiumi, kuris pabėgo iš Kijevo penktadienį vakare ir dabar yra ieškomas dėl kaltinimų masinėmis žudynėmis.

A.Petrenka taip pat patvirtino informaciją, kad A.Kliujevas vasario 23 dieną iš tiesų atsistatydino iš administracijos vadovo posto.

Ukrainos parlamentas nori, kad Janukovyčių teistų Tarptautinis Baudžiamasis Teismas

 Ukrainos parlamentas antradienį balsavo už tai, kad pabėgęs prezidentas V. Janukovyčius būtų teisiamas už „rimtus nusikaltimus“ Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme (TBT), kai bus sučiuptas.

Didžiule persvara parlamento patvirtintoje rezoliucijoje šeštadienį nušalintas ir dabar besislapstantis V.Janukovyčius susiejamas su milicijos smurtu prieš protestuotojus, kuris nulėmė daugiau kaip 100 žmonių iš Ukrainos ir kitų valstybių mirtį.

Rezoliucijoje sakoma, kad buvęs vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenka ir buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka, kurie taip pat yra ieškomi, irgi turėtų būti nusiųsti teisti Hagoje įsikūrusiame TBT.

Už pareiškimą TBT dėl to, kad Ukraina pripažįsta TBT jurisdikciją dėl nusikaltimų žmoniškumui, kuriuos įvykdė Ukrainos aukšto rango pareigūnai ir kurie nulėmė ypač sunkias pasekmes ir masinį Ukrainos piliečių žudymą per taikias protesto akcijas nuo 2013 metų lapkričio 21-osios iki 2014 metų vasario 24-osios, antradienį balsavo 324 deputatai.

Parlamento pareiškime pažymima, kad per tris mėnesius Ukrainoje teisėsaugos organai, veikę pagal aukščiausio rango pareigūnų įsakymus, neproporcingai taikė fizinio spaudimo priemones, specialiąsias priemones ir ginklus taikių akcijų Kijeve ir kituose Ukrainos miestuose dalyvių atžvilgiu.

Visi šie veiksmai, pažymima pareiškime, nulėmė daugiau kaip 100 Ukrainos ir kitų šalių piliečių nužudymą. Buvo sužeista daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, kurių 500 šiuo metu yra sunkios būklės.

Pareiškime taip pat sakoma, kad taikiems piliečiams buvo taikomi kankinimai - vandens patrankos, kai oro temperatūra buvo žemiau 10 laipsnių šalčio.

Taip pat pažymima, kad parlamentas pagal Romos statutą pripažįsta TBT jurisdikciją.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)