Kaimo gyventojai sustabdė operatorių Deepromą Phongphoną, važiavusį pažymėtu „Google“ automobiliu su vaizdo fiksavimo įranga. Atokaus Ban Sa-iap kaimo, esančio šalies šiaurėje, gyventojai klaidingai jį palaikė vyriausybės šnipu. Kaimiečiai pamanė, kad valdžia atsiuntė jį pašniukštinėti dėl prieštaringai vertinamo užtvankos projekto, sukėlusio ant kojų vietos opoziciją.

Kaimiečiai apsupo D. Phongphono automobilį, apklausė operatorių ir tada privertė jį prieš Budos statulą prisiekti, kad jis nėra šnipas. Dievobaimingi vietiniai įsitikinę, kad jeigu Budos akivaizdoje vyras drįso meluoti, savaitės laikotarpyje jo laukia nesėkmė.

„Kaimo gyventojai atsiprašė „Google“ dėl nesusipratimo – jie pamanė, kad jis atvyko apžiūrėti teritorijos dėl užtvankos statybos“, - teigiama pranešime, kuris atsirado Kaeng Suea Ten užtvankos priešininkų „Facebook“ puslapyje.

„Google“ atstovas spaudai patvirtino, jog toks incidentas įvyko, sakydamas, jog kompanija „kartais susiduria su netikėtais iššūkiais, ir „Street View“ nėra išimtis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)