Taivano gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad Kinija „šį rytą pasiuntė karo lėktuvus, kirtusius vidurinę liniją iš šiaurės, centro ir pietų“, jie buvo aptikti 11 val. vietos laiku (6 val. Lietuvos laiku). „Mes ir toliau atidžiai stebėsime judėjimą“, – tviteryje paskelbė ministerija.

Pekinas pranešė pradėjęs pratybas šeštadienį ir baigsiąs pirmadienį. Tai buvo atsakas į Taivano prezidentės Tsai Ing-wen susitikimą su JAV Atstovų rūmų pirmininku Kevinu McCarthy praėjusią savaitę Kalifornijoje. Kinijos Rytų vadovybė sakė, kad pratybos yra įspėjimas Taivano nepriklausomybės pajėgoms ir užsienio kišimuisi.

Taivano įstatymų leidžiamoji valdžia antradienį paragino Kinijos valdžią nedelsiant nutraukti bauginimą jėga, o tarptautinę bendruomenę pasmerkti Kiniją. Taivanas turi nepriklausomą vyriausybę nuo 1949 m., tačiau Kinija laiko savarankiškai valdomą demokratišką salą savo teritorija.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją