Centras įsteigtas siekiant skatinti abiejų šalių kultūrinius ir diplomatinius santykius. Čekijos pusė pripažino, kad šis žingsnis gali sukelti Kinijos valdžios nepasitenkinimą.

Pasak Čekijos užsienio reikalų ministerijos, centro atidarymo proga bus surengta fotografijų paroda „Trumpos Čekijos fotografijos istorijos“. Čekijos užsienio reikalų ministras Janas Lipavský sakė, kad Čekijos centrai padeda „geriau suprasti Čekiją ir jos vertybes užsienyje, o tai Čekijai yra nepaprastai svarbu“.

Čekijos centrų generalinė direktorė Jitka Pánek Jurková sakė, kad čekai „nori būti matomi ir girdimi Taipėjuje“.

Čekijos centro Taipėjuje direktorė Markéta Záhumenská sakė, kad 2024 metais planuojama organizuoti renginius, kurie „sujungtų tradicinę ir šiuolaikinę čekų kultūrą“.

Šiuo metu Čekija turi 28 Čekijos centrus 25 pasaulio šalyse. Centrai yra atsakingi už Čekijos istorijos, kalbos, kultūros, turizmo ir užsienio prekybos populiarinimą. Kasmet jie visame pasaulyje surengia daugiau kaip 1 000 renginių ir sulaukia 2,2 mln. lankytojų. Kinijoje nėra nė vieno Čekijos centro.

Čekijos centras Taipėjuje taps svarbiu įvykiu Taivano ir Čekijos santykiuose, rašoma svetainėje RTI.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją