Dieverio laikoma jaunoji nuotaka kentė baisias kančias, kai jos vyras peiliu niokojo jos veidą.

Sukrečiančios Aishos nuotraukos buvo išspausdintos ant JAV naujienų žurnalo „Time” viršelio. Merginos fotografija yra priminimas, kas laukia nepaklūstančių Afganistano moterų, jei Talibanas sugrįš į valdžią.

Sąjungininkių pajėgoms sudarinėjant tarptautinių pajėgų pasitraukimo iš Afganistano planus, žurnale spausdinamas straipsnis pavadinimu „Kas nutiks, jei mes išeisime iš Afganistano”.

Įtakingi asmenys Afganistane siūlo Vakarams pakviesti Talibaną prie derybų stalo ir sudaryti taikos sutartį, kuri taptų pajegų pasitraukimo strategijos dalimi.

Vis dėlto, moterys, su kuriomis šioje šalyje, vyraujant griežtam Talibano rėžimui, elgiamasi ne ką geriau nei su vergais, mano, kad joms teks didžiausias smūgis dėl tokio susitaikymo.

Liesdama savo suniokotą veidą, Aisha žurnalui „Time“ teigė: „Jie yra tie žmonės, kurie tai man padarė. Kaip mes galime su jais susitaikyti?”

Jos būgštavimams pritaria ir Fawzia Koofi, Afganistano parlamento narė: „Moterų teisės neturi būti auka, kuria bus pasiekta taika”.

Dabar Aisha gyvena slaptoje moterų prieglaudoje Kabule, bet ji svajoja nuvykti į JAV, kur jai būtų atlikta humanitarinės organizacijos apmokėta rekonstrukcinė operacija.

Aishos veidas buvo sudarkytas praėjusiais metais, kai ji bandė pabėgti šį namų, kuriuose kentė žiaurų vyro giminaičių elgesį su ja. Kai ją pagavo, vietinis Talibano vadas nuteisė ją ir paskyrė viduramžių laikus primenančią bausmę.

„Time” vyr. redaktorius Richardas Stengelas, komentuodamas savo sprendimą panaudoti šią sukrečiančią nuotrauką ant žurnalo viršelio, teigė: „Aš geriau surengsiu skaitytojų akistatą su Talibano elgesiu su moterimis, nei jį ignoruosiu”.

„Jau geriau tegul žmonės žino apie šią realybę, kai susidarys savo nuomonę apie tai, ką JAV ir jos sąjungininkai turėtų daryti Afganistane”, - teigė vyr. redaktorius.

Aisha, „Time“ viršelis, dailymail nuotr.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją