Tyrimui vadovaujantis teisėjas Juanas Carlosas Peinado paskyrė posėdį, į kurį turi atvykti P. Sanchezas, kitą antradienį 11 val., sakoma teismo dokumente. Jis sakė iškvietęs P. Sanchezą kaip Begonos Gomez sutuoktini, o ne kaip ministrą pirmininką – tai būtų leidę socialistui premjerui duoti parodymus raštu, kaip jis ir prašė.

Teisėjas ketina apklausti P. Sanchezą premjero rezidencijoje. Tačiau vėliau P. Sanchezas gali liudyti raštu apie „svarbius dėl einamų pareigų jam žinomus faktus“, pridūrė teisėjas.

Vienintelį kartą pareigas einantis Ispanijos ministras pirmininkas turėjo duoti parodymus teismo byloje 2017 metais. Tuo metu Mariano Rajoy buvo iškviestas liudyti tiriant kyšininkavimo bylą, pasibaigusią kelių jo konservatorių Liaudies partijos (PP) narių nuteisimu.

B. Gomez tiriama dėl įtariamos prekybos poveikiu ir korupcijos, skundą pateikė su kraštutiniais dešiniaisiais susijusi nevyriausybinė organizacija „Manos Limpias“ („Švarios rankos“).

P. Sanchezas neigia, kad jo žmona padarė ką nors bloga, vadina kaltinimus šmeižto kampanija prieš jo vyriausybę.

P. Sanchezas gali apskųsti teisėjo sprendimą asmeniškai duoti parodymus arba gali nuspręsti neliudyti. Anksčiau šį mėnesį pas teisėją atvykusi jo žmona pasinaudojo savo teise tylėti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją