Jis tokį žingsnį žengė praėjus savaitei po to, kai buvo sulaikytas Prancūzijoje ir apkaltintas virtine pažeidimų, susijusių su šia susirašinėjimo programėle.

P. Durovas ketvirtadienį nutraukė tylą ir išsakė pirmuosius viešus komentarus po sulaikymo, kurį jis sukritikavo kaip „klaidingą“ ir „stebinantį“. Tačiau jis taip pat pripažino, kad „Telegram“ „nėra tobula“ platforma ir imsis daugiau veiksmų dėl neteisėto turinio, kurį, anot jo, talpina tik nedidelė 950 mln. vartotojų dalis.

„Nors 99,999 proc. „Telegram“ vartotojų neturi nieko bendra su nusikaltimais, 0,001 proc. (vartotojų), dalyvaujančių neteisėtoje veikloje, sukurią blogą įvaizdį visai platformai ir sukelia pavojų beveik milijardo vartotojų interesams“, – penktadienį naujame pareiškime „Telegram“ rašė jis.

„Todėl šiais metais esame įsipareigoję paversti moderavimą „Telegrame“ sritimi, nusipelniusia ne kritikos, o pagyrų“, – pridūrė jis.

P. Durovas nurodė, kad „Telegram“ pašalino „netoliese esantys žmonės“ funkciją, kuri leisdavo vartotojams nustatyti kitų „Telegram“ vartotojų buvimo vietą, tačiau pažymėjo, jog „ja naudojosi mažiau nei 0,1 proc. „Telegram“ vartotojų, bet buvo problemų su botais ir sukčiais“. Ją pakeis funkcija „netoliese esančios įmonės“, kuri rodys „patikimas, patikrintas įmones“.

Jis sakė, kad „Telegram“ taip pat išjungė naujų duomenų įkėlimą į savo atskirą tinklaraščių kūrimo įrankį „Telegraph“, kuriuo esą „piktnaudžiavo anoniminiai veikėjai“.

Po keturias dienas trukusio sulaikymo 39-erių P. Durovui buvo pateikti kaltinimai dėl negebėjimo pažaboti ekstremistinį ir neteisėtą turinį „Telegram“ tinkle.

Jis buvo sulaikytas rugpjūčio 24 d. Paryžiaus-Buržė oro uoste ir vėliau buvo apklausiamas. P. Durovas buvo paleistas už 5 mln. eurų užstatą su sąlyga, kad jis du kartus per savaitę turi atvykti į policijos nuovadą ir likti Prancūzijoje.

Mįslingas, retai viešai kalbantis P. Durovas yra Rusijos, Prancūzijos ir Jungtinių Arabų Emyratų, kuriuose įsikūrusi „Telegram“, pilietis. Žurnalo „Forbes“ vertinimu, jo dabartinis turtas siekia 15,5 mlrd. dolerių (apie 14 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją