„Thomas Cook“ kelionių agentūroje atostogas įsigiję turistai šį savaitgalį tapo tikrais įkaitais Tuniso viešbutyje „Les Orangers“. Norėję išvykti iš šalies turistai to padaryti negalėjo – viešbučio darbuotojai uždraudė.

Tunise esančio viešbučio klientai sako, kad jiems nebuvo leista šeštadienį palikti viešbučio teritorijos, nebent jie sumokėtų papildomus mokesčius ir padengtų „Thomas Cook“ skolas, kurios siekė net keletą tūkstančių svarų.

„Mes esame laikomi įkaitais“, – sakė Tunise įkalintas Ryanas Farmeris iš Lesteršyro.

Viešbučiuose įkalinti turistai pasakojo, jog apartamentų darbuotojai užrakino teritorijos vartus, tikindami, kad klientai turi susimokėti už savo atostogas, kitaip iš šalies išvykti negalės.

„Vartai buvo užrakinti ir svečiai buvo įspėti, kad jie turės susitarti su viešbučio administracija, padengti skolas. Nesvarbu, kad jau buvome sumokėję atostogų organizatoriams“, – pasakojo viena turistė, kuri dėl nemalonumų pavėlavo į oro uostą, tad liko įstrigusi viešbutyje dar vienai dienai.


Moteris pasakojo, kad viešbutyje budėję apsaugininkai nuo turistų neatitraukė akių. Vieni iš jų vaikčiojo paplūdimiu ir stebėjo, ar viešbučio lankytojai nesiruošia pasišalinti.

Socialinėje žiniasklaidoje paplito vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti keliautojai, stovintys už vartų ir prašantys juos išleisti.

Į nemalonią situaciją sureagavęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas teigė, kad vyriausybė žada užtikrinti „Thomas Cook“ keleivių sugrįžimą į Jungtinę Karalystę, jei to negali padaryti pati kompanija.

Pirmadienį „Thomas Cook“ paskelbė bankrotą, nepavykus pasiekti paskutinės minutės susitarimo su investuotojais.

JK Vyriausybė dabar turės parskraidinti namo 150 tūkst. atostogaujančių britų, kuriems keliones į šiltuosius kraštus suorganizavo „Thomas Cook“.