Toliau apklausiami liudininkai, peržiūrimi stebėjimo kameromis užfiksuoti vaizdai ir žvalgomi keli Lvivo rajonai siekiant gauti kuo daugiau informacijos, galinčios padėti tiriant didelį atgarsį sukėlusį nusikaltimą – kalbininkės, mokslo darbuotojos ir buvusios Aukščiausiosios Rados deputatės I. Farion nužudymą.

Liepo 20 d. tokio turinio žinutę „Telegram“ kanale paviešino Ukrainos prezidentas, informuoja „Unian“.

„Ryte sulaukėme naujų vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenkos ir Ukrainos saugumo tarnybos vadovo Vasilijaus Maliuko ataskaitų, informuojančių apie Irynos Farion nužudymo tyrimą“, – parašė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad tyrėjai aiškinasi visas galimas nužudymo versijas, neišskiriant nė tos, kuri veda į Rusiją.

„Į tyrimą įsitraukė visos būtinosios Ukrainos nacionalinės policijos ir saugumo tarnybos pajėgos. Įvykio vietoje Lvive šiuo metu dirba vidaus reikalų ministras, taip pat generalinio prokuroro, nacionalinės policijos ir saugumo tarnybos vadovų pavaduotojai“, – išvardijo V. Zelenskis.

Įvykį tirianti policija svarsto kelias galimas I. Farion nužudymo versijas, įskaitant asmeninius nesutarimus, jos socialinę ir politinę veiklą bei užsakomosios žmogžudystės variantą. Svarstoma ir „rusiško pėdsako“ šioje istorijoje tikimybė, rašo tsn.ua

Anksčiau Ukrainos vyriausiojo karinio prokuroro pareigas ėjęs Viktoras Čumakas įsitikinęs, kad I. Farion nužudymas labai palankus Rusijos saugumo tarnyboms.

„Kai pradedi tirti žmogžudystę, iškart ieškai motyvų ir aiškiniesi, kam ji gali būti naudinga. I. Farion nužudymas nepanašus į eilinį atvejį ir, mano nuomone, ši žmogžudystė labai palanki Rusijos saugumo tarnyboms. Jos tikslas gali būti sukelti sumaištį šalies viduje ir nusmukdyti visuomenės motyvaciją. Žinoma, gali būti ir asmeninių motyvų“, – nurodė jis.

Minėtina, kad į 60-metę I. Farion netoli jos namų Lvive pistoletu be duslintuvo šovė iš pažiūros 20–25 metų vyras. Pasikėsinimas į Farion gyvybę įvyko liepos 19 d. apie 19.30 val. vietos laiku.

Buvusi parlamentarė buvo nugabenta į ligoninę. Jos būklė buvo itin sunki, taigi, ją teko operuoti ir prijungti prie dirbtinio kvėpavimo aparato. Visgi I. Farion gyvybės medikai neišgelbėjo – ji mirė.

Pasak Lvivo miesto tarybos nario Ihorio Zinkevičiaus, nusikaltimo tyrimą gerokai sunkina tai, kad tuo metu, kai nuaidėjo šūvis, buvo nutrūkęs elektros tiekimas, todėl veikė ne visos stebėjimo kameros.

Perspėjama, kad socialiniuose tinkluose plintanti tariamo Irynos Farion žudiko nuotrauka yra klastotė

Ukrainos Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centras perspėja, kad socialiniuose tinkluose išplatinta jauno vyro, esą nužudžiusio lingvistę ir visuomenės veikėją Iryną Farion, yra klastotė.

„Ukrinform“ duomenimis, Strateginės komunikacijos centras apie tai pranešė „Facebook“.

„Telegram“ kanalai išplatino nuotrauką, kurioje užfiksuotas 21 metų vyras, kuris tariamai gali būti buvusios parlamentarės Irynos Farion žudikas“, – rašoma pranešime.

Strateginės komunikacijos centro teigimu, ši informacija nepatikima.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)