Lėktuvas ant nusileidimo tako susidūrė su Japonijos pakrančių apsaugos lėktuvu, pranešė Japonijos žiniasklaida, remdamasi Transporto ministerija. Pranešama, kad žuvo penki žmonės, buvę pakrančių apsaugos lėktuve. Pilotas, vienas iš šešių lėktuve buvusių žmonių, buvo sunkiai sužeistas.

Visi 379 lėktuvo, kuris užsidegė nusileidimo metu Tokijo Hanedos oro uoste, keleiviai ir įgulos nariai yra sveiki, antradienį pranešė oro bendrovė „Japan Airlines“ (JAL).


Skrydžio Nr. 516 keleivinis lėktuvas iš Hokaido (Japonijos šiaurės) užsidegė ant nusileidimo tako ir galiausiai visiškai sudegė. Lėktuve buvę 367 keleiviai ir 12 įgulos narių visi spėjo palikti orlaivį.

Transliuotojo NHK vaizduose buvo matyti, kaip po sparčiai taku judėjusiu lėktuvu driokstelėjo oranžinės liepsnos.

Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti į žemę nosimi įsmigęs lėktuvas ir pro jo langus besiveržiančios liepsnos, jas gesinantys gelbėtojai.

Pakilimo takas buvo nusėtas degančių nuolaužų.


Lėktuvas buvo ką tik atskridęs iš Saporo oro uosto šiaurinėje Japonijos Hokaido saloje.

O pakrančių apsaugos lėktuvas, pasak televizijos stoties TBS, gabeno krovinį į žemės drebėjimo zoną vakarinėje šalies pakrantėje. Nuo Naujųjų metų per eilę žemės drebėjimų ten žuvo mažiausiai 48 žmonės.

TBS transliuotuose vaizduose matyti, kaip komercinio skrydžio keleiviai palieka lėktuvą avarinio nusileidimo trapu, o tuo metu buvo vykdomi gaisro gesinimo darbai. Vėliau buvo matyti sprogstantis ugnies kamuolys.

Tokijo oro uoste užsidegė keleivinis lėktuvas

Pasak ministerijos, visi oro uosto pakilimo ir nusileidimo takai buvo uždaryti.

Japonijoje daugelį dešimtmečių nėra buvę rimtų komercinės aviacijos avarijų. Didžiausia avarija įvyko 1985 m., kai iš Tokijo į Osaką skridęs JAL reaktyvinis lėktuvas sudužo centriniame Gunmos regione, žuvo 520 keleivių ir įgulos narių. Ši nelaimė buvo viena iš daugiausiai gyvybių pareikalavusių lėktuvo katastrofų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)