Nelaimė įvyko prieš pat 23 val. netoli pagrindinės Pardubicės, esančios maždaug už 100 kilometrų į rytus nuo sostinės Prahos, geležinkelio stoties, pranešė Čekijos televizija. Greituoju traukiniu važiavo daugiau nei 300 keleivių, daugelis jų buvo užsieniečiai. Užuojautą socialiniame tinkle X pareiškė ministras pirmininkas Petras Fiala, jis sakė, kad tai „didelė nelaimė“ ir kad „visi galvojame apie aukas ir sužeistuosius“.

Vidaus reikalų ir transporto ministrai į nelaimės vietą atvyko apie 1 val. ketvirtadienį. Vidaus reikalų ministras V. Rakušanas sakė, kad dauguma keleivių buvo sužeisti nesunkiai, jie buvo evakuoti į geležinkelio stoties pastatą. ​​

Privačios bendrovės „Regiojet“ greitasis traukinys važiavo iš Prahos į vakarų Ukrainos Čopo miestą, esantį netoli Slovakijos sienos. Daugelis ukrainiečių naudojasi jungtimi per Slovakiją į Čopą, norėdami aplankyti gimtąją šalį.

Čekijos televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kad bent vienas iš vagonų nulėkė nuo bėgių, keleiviai buvo laipinami į autobusus netoli Pardubicės pagrindinės stoties.

Čekijoje susidūrė traukiniai

Gelbėtojai pranešė, kad buvo pasiųsti devyni greitosios pagalbos automobiliai, du sraigtasparniai ir daugiau nei 60 ugniagesių. Pasak ugniagesių, gelbėjimo darbai buvo sudėtingi, nes buvo sulamdytas pirmasis vagonas, dėl to buvo sunku pasiekti sužeistuosius.

Vietos ugniagesių atstovė Vendula Horakova Čekijos televizijai sakė, kad krovininis traukinys gabeno kalcio karbidą. Nelaimės priežastis tiriama, sakė susisiekimo ministras Martinas Kupka ir pridūrė, kad geležinkelio linija, jungianti sostinę Prahą su antruoju pagal didumą Čekijos Brno ir trečiuoju Ostravos miestu, bus uždarytas mažiausiai kelias valandas.

Didžiausia Čekijoje geležinkelio avarija taip pat įvyko Pardubicėje 1960 m., kai į šiaurę nuo miesto susidūrė du keleiviniai traukiniai, žuvo 118 žmonių, maždaug 100 buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)