Antradienį į šiaurę nuo Niujorko žuvo mažiausiai septyni žmonės, kai sausakimšas „Metro North“ traukinys susidūrė su visureigiu „Jeep Cherokee“.

Dar dešimt žmonių buvo sužeisti, nurodė geležinkelio atstovas.
Šeši per šiurpią avariją sužeisti žmonės yra traukinio keleiviai, o septintąja auka tapo visureigio vairuotoja, skelbia cnn.com.

Avarija įvyko maždaug 19 val. vietos laiku, kai dviejų geležinkelio kelių pervažoje netoli Valhalos ant bėgių sustojusį visureigį prispaudė užtvaras.

Vairuotoja išlipo apžiūrėti automobilio galo ir pavažiavo į priekį. Tuomet į visureigį rėžėsi traukinys, sakė metro tarnybos (Metro Transit Authority, MTA) atstovas. Moteris buvo išlipusi iš automobilio, kai įvyko avarija.

17 val. 44 min. vietos laiku iš terminalo „Grand Central“ išvykęs traukinys nustūmė visureigį maždaug per 10 paties automobilio ilgių.

Visą pirmąjį traukinio vagoną perskrodė pasikėlęs bėgis. „Viduje viskas išsilydė“, - sakė Vestčesterio apygardos pareigūnas Robas Astorino.

Nuotraukose iš katastrofos vietos ir vaizdo įraše iš oro matyti, kaip iš keleivinio traukinio virsta liepsnos ir dūmai.

Avarijos metu traukinys buvo pilnas žmonių. „Namo vyko iš viso apie 650 žmonių“, - pažymėjo R. Astorino.

Keleivis Justinas Kabackas CNN pasakojo, kad keleiviai jo vagone nesupanikavo ir tvarkingai išlipo. Išlipti iš vagono buvo sudėtinga, nes jis buvo aukštas, be to, ant žemės buvo daug sniego, pažymėjo jis.

MTA nurodė, kad keleiviai evakavosi patys. Maždaug 400 keleivių buvo priglausti laipiojimo uolomis sporto salėje, sakė metro atstovai. Į Plezantvilį jie bus nugabenti autobusais.

12 žmonių buvo išvežti į Vestčesterio medicinos centrą. Informacijos apie jų būklę kol kas nėra.

Nacionalinė transporto saugumo valdyba pranešė, kad pasiuntė komandą ištirti šios avarijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)