Prieš tai Ernesto jau buvo sustiprėjęs iki uragano, tačiau šeštadienį vėl susilpnėjo iki tripinės audros. Tada NHC įspėjo, kad audra vėl gali pasiekti uragano lygį.

Ernesto, kurio centras, remiantis prognozėmis, pirmadienio vakarą ir antradienį praslinks netoli Niufaundlando salos Kanadoje, kels grėsmę Šiaurės Amerikos Atlanto vandenyno pakrantės gyventojams ir atostogautojams, teigiama NHC pranešime. Paplūdimių lankytojai esą turi suprasti, kad yra gyvybei pavojingo bangavimo ir srovių rizika.

Šeštadienį Ernesto, kurio vėjo stiprumas siekė 137 km/h, pasiekė sausumą britų Bermudų užjūrio teritorijoje ir atnešė ten smarkų lietų. Bermudų nacionalinio saugumo ministras žiniasklaidai sakė, kad sužeistųjų ar didesnės žalos nėra.

Nacionalinė vandenynų ir atmosferos tyrimų administracija (NOAA) šiais metais prognozuoja „neįprastą“ uraganų sezoną, nes Atlantas yra šiltesnis nei vidutiniškai.

Kuo šiltesni yra vandenynai, tuo didesnė audrų susiformavimo tikimybė. Todėl, pasak ekspertų, klimato kaita yra svarbi priežastis, kodėl tropinės audros yra vis smarkesnė ir greičiau sustiprėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją