„Aš jam pasakiau: Vladimirai, jeigu ir toliau persekiosi Ukrainą, smogsiu tau taip smarkiai, jog net nepatikėsi. Smogsiu tiesiai prakeiktos Maskvos centrui. Aš jam priminiau: mes – draugai. Nenoriu taip elgtis, bet neturiu kito pasirinkimo“, – per interviu „The Wall Street Journal“ dėstė D. Trumpas.

Anot kandidato į JAV prezidentus, V. Putinas jam atsakęs „no way“ arba „negali būti“ arba „nė už ką“.

Kaip tikina D. Trumpas, jis vėliau dar kartą perspėjo Rusijos prezidentą: „Tau labai skaudės, ketinu nunešti velniop tuos kupolus tau virš galvos.“

Respublikas nepatikslino, kada ir kokiomis aplinkybėmis vyko toks pokalbis, tik eilinį kartą priminė, kad jo ir V. Putino santykiai puikūs. Rusijos prezidentas, esą, „žino, kad aš (prakeiktas) beprotis“, patikino D. Trumpas.

Kiek anksčiau per susitikimą su finansiniais rėmėjais D. Trumpas yra sakęs, kad, reaguodamas į Rusijos invaziją Ukrainoje, jis būtų subombardavęs Maskvą. Kaip pažymėjo „The Washington Post“, toks pareiškimas ne juokais nustebino kai kurios jo rinkimų kampanijos finansuotojus.

Paskui D. Trumpas ėmė kalbėti, kad atsakomybė dėl karo pradžios gula ant Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pečių. „Jis neturėjo leisti, kad šis karas prasidėtų... Ukraina jau nebe ta, kokia buvo anksčiau“, – kalbėjo Respublikonų kandidatas į Jungtinių Valstijų prezidento postą.

Anot D. Trumpo, Ukraina V. Putinui „buvo didžiulė brangenybė“, ir kai jis pamatė, kad D. Trumpas nebedirbs Baltuosiuose rūmuose, kad Jungtines Valstijas valdys „idiotai“, jis nusprendė veržtis ir „savo brangenybę atsiimti“: „Taip nebūtų nutikę, jeigu Baltuosiuose rūmuose būčiau buvęs aš.“

D. Trumpas ne kartą yra sakęs, kad Rusijos karą Ukrainoje užbaigtų per 24 valandas. „Bloomberg“ duomenimis, jis pasiryžęs suorganizuoti taikos viršūnių susitikimą, kuriame dalyvautų Ukrainos ir Rusijos prezidentai. Jis bandytų priversti Kyjivą sėsti prie derybų su stalo Maskva, grasindamas, kad kitu atveju nutrauks karinę paramą, o Maskvai pagrasintų, kad kitu atveju padidins paramą Ukrainos kariuomenei.

Vėliau „The Washington Post“ rašė, kad D. Trumpo planas Ukrainoje numato, jog Kyjivas turėtų atsisakyti Krymo ir Donbaso. Buvusio JAV prezidento komanda nepatikslina, koks likimas tokiu atveju lauktų kitų okupuotų teritorijų – dalies Zaporižios ir Chersono srities.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)