„Taip Erdogano vyriausybė toliau kenkia žodžio ir spaudos laisvei“, – kritikavo organizacija „Reporteriai be sienų“.

Įstatymas būtų taikomas „kiekvienam asmeniui, kuris užsienio organizacijos ar užsienio valstybės nurodymu ar strateginiais interesais atlieka arba užsako tyrimus apie (Turkijos) piliečius ar institucijas, siekiant veikti prieš valstybės saugumą arba politinius, vidaus ar išorės interesus“.

Kraštutinių dešiniųjų partija MHP, kuri susijusi su prezidento Recepo Tayyipo Erdogano partija AKP, pareiškė, kad įstatymo projektas apima įvairias sritis – nuo ekonomikos ir finansų iki kariuomenės, kultūros ir komunikacijos, transporto ar energetikos.

Turkijos dienraščio „Cumhuriyet“ žurnalistas Emrė Kongaras įstatymo projektą tinkle X pavadino „raganų medžiokle“. Žiniasklaidos organizacija „Reporteriai be sienų“ įspėjo, kad tekste, regis, nėra jokių „apsaugos priemonių, kurios užkirstų kelią piktnaudžiavimui įstatymu“. Remiantis Įstatymo projektu, „kiekvienam žurnalistui, dirbančiam žiniasklaidos organizacijai, priklausančiai nuo užsienio finansavimo, gresia kalėjimas“, įspėjo organizacija.

Kaimyniniame Sakartvele jau daug savaičių vyksta masiniai protestai prieš įstatymą, kuris užsienio finansuojamas nevyriausybines organizacijas priskiria „įtakojamoms užsienio“. Anot demonstrantų, tai primena įstatymus, kurie Rusijoje taikomi prieš kitaminčius.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)