Kaip rašo UNIAN, per neoficialų Tiurkų valstybių organizacijos valstybių narių diplomatijos vadovų susitikimą jis pareiškė, kad taikos pastangos, „jeigu norime užbaigti karą, turi būti dedamos aktyviau ir plačiau“.

„Būtina sukurti taikos platformą, kuri užkirstų kelią tolesnei poliarizacijai, joje dalyvautų daug valstybių, o didžiausias prioritetas būtų teikiamas diplomatijai“, - kalbėjo Turkijos užsienio reikalų ministras.

Ukraina Šveicarijoje jau surengė pirmąją taikos konferenciją. Jos konvenciją pasirašė daugiau nei aštuoniasdešimt šalių, tarp kurių buvo ir Turkija.

Seniau Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra kalbėjęs apie Trečiojo pasaulinio karo grėsmę, tačiau išreiškė viltį, kad artimiausiu metu Rusija ir Ukraina ras taikos sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)