„Demokratijose sprendimai yra grindžiami tuo, ką žmonės sako. Galvoju, kad mūsų vyriausybė pasikalbės su opozicija ir prieis prie sprendimo“, – sakė jis, reaguodamas į minių Stambule raginimą sugrąžinti aukščiausią bausmę.

„Nebegalime to atidėlioti, mes šioje šalyje tie, kas surengia perversmą, turės sumokėti už tai kainą“, – sakė jis šalininkams po to, kai dalyvavo penktadienio pučo aukų laidotuvėse.

Po nesėkmingo penktadienio bandymo įvykdyti perversmą, tūkstančiai R.T.Erdogano šalininkų nuolat ragina sugrąžinti mirties bausmę.

Turkija mirties bausmės atsisakė 2004 metais, pagal reformas, kuriomis siekiama narystės Europos Sąjungoje (ES).

Jos sugrąžinimas sukels dar daugiau kliūčių tarp ES ir Ankaros ir taip įstrigusiose derybose dėl Turkijos narystės.

R. T. Erdoganas pakartojo raginimą Jungtinėms Valstijoms išduoti ten gyvenantį turkų dvasininką Fethullah Guleną, kurį, drauge su jo šalininkų „teroristine organizacija“, kaltina dėl pastarojo bandymo įvykdyti perversmą.

Pensilvanijoje duodamas retą interviu, F. Gulenas „griežčiausiais žodžiais“ pasmerkė tą kariškių maištą ir atmetė kaltinimus, kad yra perversmo sumanytojas, be to, užsiminė, kad R. T. Erdoganas ir pats galėjo jį surežisuoti.

Anksčiau R. T. Erdoganas apsiašarojo per savo seno draugo Erolo Olcako ir jo 16-mečio sūnaus, kurie penktadienį buvo nušauti prie tilto per Bosforo sąsiaurį, laidotuves.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)