Premjero pavaduotojas Yalcinas Akdoganas, viešintis pietiniame Kiliso mieste, sakė, kad ryte miestui smogė dvi raketos, kurios lengvai sužeidė šešis sirus pabėgėlius ir 10 Turkijos piliečių. Dar trys raketos nukrito po pietų; jos užmušė vieną žmogų, o dar 10 sužeidė.

Pasak Y.Akdogano, nuo sausio 18 dienos į Kilisą buvo paleistos bent 45 raketos, nuo kurių žuvo iš viso 16 žmonių, įskaitant sekmadienio incidento auką. Dar bent 62 žmonė buvo sužeisti.

Turkijos kariuomenė per tokius incidentus atsakydavo ugnimi, apšaudydama taikinius Sirijoje pagal kovos veiksmų taisykles, o Y. Akdoganas nurodė, kad šįkart turkų artilerija irgi „nedelsdama“ atsakė į apšaudymą raketomis.

„Jų intervencijos tęsiasi“, – pažymėjo Y. Akdoganas, duodamas interviu televizijai.

Kiliso provincija ribojasi su Sirijos regionu, kuriame aktyviai veikia prieš Sirijos vyriausybės pajėgas kovojantys sukilėliai, kurdų kovotojai ir džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS). Kiliso gubernatorius sakė, kad raketos į Turkiją dažniausiai būdavo leidžiamos iš IS kontroliuojamos teritorijos.

Žiniasklaida pranešė, kad turkų policija sekmadienį panaudojo vandens patrankas, vaikydama protestuotojus Kilise, kurie buvo susirinkę prie gubernatoriaus biuro ir reikalavo didesnės apsaugos.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)