Tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar, praneša „Ukrinform“.

„Jei matuotume pagal karo veiksmų intensyvumą, tai dabar karščiausia – Kupiansko kryptis. Iš tiesų, priešas ten telkia pajėgas, ir mes pastebime, kad jos permetamos ir iš Avdijivkos krypties, kur jie tiesiog negali pajudėti jau daugiau nei metus. Ir ne tik prie Kupiansko, jie telkia pajėgas ir prie Bachmuto. Kodėl? Todėl, kad ten mes puolame ir judame į priekį, o jie ir ten negali atlaikyti šio veržimosi ir turi stiprinti pajėgas“, – sakė H. Maliar.

Ji patikino, kad Gynybos pajėgos imasi atitinkamų priemonių, apie kurias šiuo metu negalima pasakoti.

„Galiu jus užtikrinti, jog mes taip pat imamės atitinkamų priemonių, kad galėtume ten priešintis ir kad priešas nepasistūmėtų savo puolimo kryptimi. Kad būtų aišku, be karių, kurie tiesiogiai duoda atkirtį priešui priešakinėse linijose, mes ten turime kiaurą parą dirbančius štabus, ir karinė vadovybė iš esmės yra karo veiksmų zonoje“, – pažymėjo viceministrė.

Pasak jos, Gynybos pajėgos pasiekia laimėjimų Bachmuto kryptimi, taip pat stumiasi į priekį šalies pietuose.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, rugpjūčio 8 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas pareiškė, kad Bachmuto kryptimi Ukrainos kariai išlaiko iniciatyvą, nors priešas įnirtingai priešinasi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją